Λέσβος: Άγριες συμπλοκές προσφύγων στο κέντρο φιλοξενίας της Μόριας

Άγριες συγκρούσεις ανάμεσα σε ομάδες μεταναστών σημειώθηκαν τη νύχτα της Κυριακής στο κέντρο φιλοξενίας στη Μόρια, στη Λέσβο. 

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 12.00 τα μεσάνυχτα στον χώρο κράτησης των ανήλικων προσφύγων. Σύμφωνα με αναφορές, ομάδα παιδιών με καταγωγή από τη Συρία δέχθηκε επίθεση από Αφγανούς ανηλίκους, οι οποίοι με τη σειρά τους υποστηρίζουν πως εκβιάζονται από άλλες πολυπληθέστερες ομάδες, όπως οι Ιρακινοί.

Κατά τις συγκρούσεις έσπασαν οι πόρτες του χώρου κράτησης των ανηλίκων, διαλύθηκε ένας οικίσκος-κοντέινερ και τραυματίσθηκαν πολλά παιδιά, από τα οποία πέντε διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.

Περίπου 40 ανήλικοι πρόσφυγες τράπηκαν σε φυγή. Η αστυνομία όλη νύχτα διεξήγαγε έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Σήμερα αναμένεται να γίνει καταγραφή, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσοι από τους εμπλεκομένους έχουν επιστρέψει στις εγκαταστάσεις του hot spot και πόσοι αγνοούνται.

Μετά το επεισόδιο ανάμεσα στους ανηλίκους σημειώθηκαν συμπλοκές και στους άλλους χώρους του κέντρου φιλοξενίας, στις οποίες ενεπλάκησαν οι οικογένειες των παιδιών. Πολλοί μετανάστες τραυματίσθηκαν και τους παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες, ενώ δύο εκ των τραυματιών διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.

Περίπου στις 04.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας, έπειτα από επέμβαση ανδρών των ΜΑΤ, η τάξη στο κέντρο φιλοξενίας αποκαταστάθηκε.

Δείτε τις φωτογραφίες του lesvosnews.net:




Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!