Συνάντηση Ομπάμα - Πούτιν σε καλό κλίμα για Ουκρανία, Συρία

"Η συνάντηση διήρκεσε περισσότερο από αυτό που αναμενόταν", προσέθεσε επίσης ο Πεσκόφ, τον οποίο επικαλείται το RIA.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το κλίμα που υπήρχε στην συνάντηση των δύο προέδρων, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου απάντησε: "Πήγε καλά. Θα συνεχιστεί η εργασία".

Παράλληλα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επιβεβαίωσε τη διεξαγωγή "εντός των ερχόμενων εβδομάδων" μιας συνόδου κορυφής των ηγετών της Ουκρανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ρωσίας για την κατάσταση στην Ουκρανία.

"Συμφωνήσαμε να διοργανώσουμε τις προσεχείς εβδομάδες μια σύνοδο κορυφής ανάμεσα στη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Ρωσία και την Ουκρανία", δήλωσε ο Ολάντ, ο οποίος συμμετέχει στην σύνοδο της G20 στο Χανγκτζόου στην ανατολική Κίνα.

"Στην Ουκρανία οφείλουμε να συνεχίσουμε την (ειρηνευτική) διαδικασία του Μινσκ, να ρυθμίσουμε τα σημερινά σημεία εμπλοκής, κυρίως την εγκαθίδρυση ειδικού καθεστώτος, την κατάσταση της ασφάλειας και την απουσία εμπιστοσύνης μεταξύ των πλευρών", σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος σε μήνυμά του στο Facebook.

Όσον αφορά τώρα τη Συρία, ο Ολάντ κάλεσε επίσης με μήνυμά του στο Facebook τον Ρώσο πρόεδρο να βρεθεί "μια πολιτική λύση" στη σύγκρουση στη χώρα αυτή.

"Προειδοποίησα τον Ρώσο πρόεδρο για τη σοβαρότητα της ανθρωπιστικής κρίσης στο Χαλέπι και τη διεθνοποίηση της σύγκρουσης", προσέθεσε επίσης στο Facebook ο Γάλλος πρόεδρος αναφερόμενος στη Συρία, σημειώνοντας εκ νέου ότι "ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας" είναι ο "κοινός τους στόχος".

"Το επείγον είναι να σταματήσουμε αυτήν την καταστροφή με μια ανακωχή και να προχωρήσουμε πιο γρήγορα προς τις διαπραγματεύσεις", συνέχισε, κρίνοντας ότι "τίποτε δεν θα ήταν χειρότερο από τη διαίρεση της Συρίας", κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!