ΟΓΕ Ωραιοκάστρου: Ανακοίνωση - κάλεσμα για τα προσφυγόπουλα



Γυναίκες του Ωραιοκάστρου.

‘Ολες μας γνωρίζουμε ότι αποτέλεσμα της πολιτικής και των επεμβάσεων στη Συρία και όχι μόνο των Η.Π.Α. - Ε.Ε., είναι ο εγκλωβισμός χιλιάδων κατατρεγμένων στη χώρα μας, κυρίως στα νησιά, όπου ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.
Οι ίδιες οι αποφάσεις της Ε.Ε., για το κλείσιμο των βόρειων συνόρων, με τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης, διευκολύνουν ρατσιστικά και φασιστικά στοιχεία να ρίξουν το δηλητήριό τους. Να οργανώνουν σε διάφορα μέρη της πατρίδας μας εκδηλώσεις μίσους, σε βάρος προσφύγων αλλά και ελλήνων. Να σπέρνουν ψεύδη και μαύρη προπαγάνδα.
Τα στοιχεία αυτά, στη προσπάθειά τους να αναδειχθούν, τα βάζουν με τα αδύνατα θύματα και όχι με τους πραγματικούς υπεύθυνους. Στη συγκάλυψη της πραγματικότητας, καμιά φορά, από άγνοια ή φόβο, συνεργάζονται και άλλοι. Πέφτουν στη παγίδα της καλλιέργειας του πανικού και του ατομικισμού.
Αυτό έγινε στα δυο Δ.Σ. των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού στο Μελισσοχώρι και του 1ουΔημοτικού στο Παλαιόκαστρο, όπου οι εσπευσμένες αποφάσεις τους διαπόμπεψαν ολόκληρο τον δήμο Ωραιοκάστρου. Τους ενθάρρυνε και συμπαρατάχθηκε μαζί τους ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή. Καλλιέργησαν ρατσιστικό και ξενοφοβικό κλίμα, ενώ από τη φύση τους παρόμοιοι σύλλογοι θα έπρεπε να είναι κοντά στις ανάγκες των παιδιών, ελληνόπουλων και προσφυγόπουλων. Να διαπαιδαγωγούν τα παιδιά στο πνεύμα της συμπαράστασης και αλληλεγγύης, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Η ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ είναι υπερήφανη για τις γυναίκες και για τους πολίτες αυτού του τόπου που στις προσκλήσεις μας για τρόφιμα, ρούχα, είδη υγιεινής κλπ, με πολύ αγάπη και φροντίδα πρόσφεραν, πολλές φορές και από το υστέρημά τους, για τους κατατρεγμένους που βρίσκονταν στους κοντινούς καταυλισμούς και στα σύνορα. Ιδιαίτερα πρόσφεραν στα παιδιά των προσφύγων - μεταναστών.
Η ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ καλεί τις μητέρες που έχουν τα παιδιά τους στα σχολεία να διεκδικήσουν μαζί μας, όλα τα παιδιά, ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα να είναι εμβολιασμένα. Μετά, τα παιδιά τους δεν θα έχουν τίποτα να φοβηθούν από τα παιδιά των προσφύγων.
Εμβόλια ενάντια στο ρατσισμό και την προκατάληψη δεν υπάρχουν.
Ούτε ενέσεις ανθρωπιάς και καλοσύνης για όσους δεν τις διαθέτουν.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους γονείς του δήμου μας, να καταδικάσουν και να αποκρούσουν τις ενέργειες διχασμού, μίσους και τρομοκρατίας.
Να εντείνουν τη συμπαράστασή τους στους πρόσφυγες-μετανάστες. Να διεκδικήσουμε ανθρώπινους χώρους προσωρινής φιλοξενίας, με την ευθύνη του κράτους, όχι των Μ.Κ.Ο. Ασφαλή μετάβασή τους στις χώρες τελικού προορισμού, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Γενεύης. Να δυναμώσουμε τον κοινό αγώνα ενάντια στους πολεμοκάπηλους εκμεταλλευτές και τους συνεργάτες τους σε κάθε χώρα.

Ωραιόκαστρο 26-9-2016  
ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!