Παραίτηση απο Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. και ανεξαρτοποίηση της δημοτικής συμβούλου κ Ειρήνης Αντωνιάδου

Ωραιόκαστρο, 21-09-2016

ΑΠΟ : ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ)
ΠΡΟΣ : ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
ΚΟΙΝ:  ΔΗΜΑΡΧΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΕΜΑ:
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ (ΡΕΝΑ)

Δηλώνω την παραίτηση  μου από Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Πρόνοιας & Αλληλεγγύης Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω.) και την ανεξαρτητοποίηση μου από την διοικούσα παράταξη του δήμου Ωραιοκάστρου "ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ"

Οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι οι εξής:
α. Η διοικούσα παράταξη δεν καλύπτει πια τα πιστεύω μου, αυτά που εγώ ως άτομο εκπροσωπώ. Στον δήμαρχο είχα κάνει προ καιρού γνωστά τα παράπονά μου,  έλαβα την υπόσχεση ότι θα υπάρξουν αλλαγές προς το καλύτερο, έκανα αρκετή υπομονή πιστεύοντας ότι κάτι θα αλλάξει, αλλά δυστυχώς αλλαγή δεν είδα. Ευχομαι πραγματικά να διαψευστώ για το καλό του τόπου μας και όντως να τηρηθούν οι υποσχέσεις της παράταξης στους πολίτες του Ωραιοκάστρου.
β. Ουδέποτε θα ήθελα να χαρακτηριστώ ως άνθρωπος που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η καρέκλα του και σήμερα το αποδεικνύω έμπρακτα.
γ. Με κάποια άτομα από την παράταξη, την οποία στήριξα εδώ και έξι χρόνια, ήρθα σε σφοδρή αντιπαράθεση, δέχθηκα απρεπής χαρακτηρισμούς, προσπάθησαν ν' αποδομήσουν το έργο μου και την θέση μου ως πρόεδρο και δυστυχώς δεν είχα την στήριξη, όπως περίμενα, από τον δήμαρχο, οπότε πιστεύω ότι το κλίμα δεν θα διορθωθεί και δεν μπορώ κάτω από αυτές τις συνθήκες να παράγω έργο.Πάντα υποστήριζα ότι μόνος του κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει και ότι όλα κερδίζονται μέσα από την ομαδικότητα, αυτή η ομαδικότητα κατά την άποψή μου δεν υπάρχει.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμβούλους της διοίκησης του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. και τον αντιπρόεδρο Άγγελο Πανούση γιατί χωρίς την στήριξή τους και την συνεργασία τους δεν θα είχαμε πετύχει αυτά τα δύο χρόνια διοίκησης μας όλα όσα καταφέραμε.

Τα δύο χρόνια διοίκησής μας πετύχαμε την αναβάθμιση των υπηρεσίων και των παροχών προς τους ωφελούμενους των παιδικών σταθμών, πολιτισικά δρώμενα μέσα στους σταθμούς, σεμινάρια, πρόσληψη παιδιάτρου και παθολόγου, μεγαλώσαμε κατά δύο τμήματα το παράρτημα της Παιδόπολης και πραγματοποιήσαμε γενική ανακαίνιση σύμφωνα με τους πρότυπους παιδικούς σταθμούς, πραγματοποιήσαμε συντηρήσεις που είχαν πάνω από δεκαετία να γίνουν και μεταφέρουμε τον παιδικό σταθμό Πενταλόφου σε πιο ασφαλή χώρο με δύο τμήματα φύλαξης παιδιών. Αναβαθμίσαμε τον ρόλο των Κ.Α.Π.Η. και αυξήσαμε τις παροχές προς αυτούς με αποτέλεσμα να έχουμε πολλές εγγραφές νέων μελών. Ανακαινίσαμε και επαναλειτουργήσαμε την δημοτική βιβλιοθήκη Μελισσοχωρίου και εντός των ημερών θα επαναλειτουργήσει σε νέο χώρο πλέον, η δημοτική βιβλιοθήκη της Λητής, δημιουργήσαμε Λέσχη Ανάγνωσης εντός της βιβλιοθήκης Ωραιοκάστρου και κάναμε παρουσιάσεις βιβλίων συγγραφέων του δήμου μας και άλλων γνωστών συγγραφέων όπως επίσης παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων και δράσεις εντός των βιβλιοθηκών. Πραγματοποιήσαμε εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα, εκδηλώσεις παγκόσμιων ημερών που έχουν σχέση με τις υπηρεσίες του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. καθώς και δωρεάν μουσικές βραδιές προς τα ωφελούμενα μέλη των υπηρεσιών μας, χωρίς να χρεώσουμε το ταμείο του Νομικού Προσώπου, ούτε ένα ευρώ.

Όσον αφορά τα οικονομικά του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω., πετύχαμε την μείωση του χρέους από 750.000 ευρώ περίπου όταν αναλάβαμε, κατά 400.000 ευρώ περίπου, με συντονισμένες ενέργειες μειώσεων συμβολαίων, προμηθειών, εκδηλώσεων, τηλεφωνικών συνδέσεων, ανακατανομή των τροφείων εις όφελος των οικονομικά ασθενέστερων κ.α.

Θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα, εάν υπήρχε ένα γραφείο πλήρως εξοπλισμένο και επανδρωμένο με προσωπικό εξειδικευμένο και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εκτυπωτές, φαξ κλπ 

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τα εκλεγμένα μέλη των Κ.Α.Π.Η. για την αμέριστη υποστήριξή τους και τις ιδέες τους για αναβάθμιση του χώρου τους. Όπως και την κοινωνική λειτουργό του δήμου κα Νάντση Ευαγγελία που μου έμαθε πως σκέφτονται οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, τα θέλω τους, τις ανάγκες τους, τα δικαιώματά τους και τις υποχρεώσεις τους και για την βοήθεια που μου παρείχε με τα Κ.Α.Π.Η της Μυγδονίας.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών γιατί έδειξαν  υπομονή και αποδέχθηκαν όλες τις αλλαγές που προτείναμε, για την άψογη δουλειά τους που επιτελούν με αμέριστη αγάπη για τα παιδιά μας. Ιδιαιτέρως τις υπεύθυνες των παιδικών σταθμών που συνεργαζόμουν πιο εντατικά λόγω της θέσης τους και με στήριξαν σε όλα και στη κα Μαριάννα Φυλακούδη που ανέλαβε την βιβλιοθήκη του Μελισσοχωρίου και την έκανε ένα πραγματικό στολίδι. Στους εργαζόμενους του γραφείου, που αψηφούσαν ωράριο και συνέχιζαν να εργάζονται οποτε τους χρειαζόμουν μέχρι αργά τις απογευματινές ώρες.

θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο που μου εμπιστεύθηκε αυτή τη θέση και απέκτησα πολλές γνώσεις και εμπειρίες, τους κ.κ. Ζιακούλη Ηλία, Ιωσηφίδη Κυριάκο, Παντελή Πορφυριάδη, Δίγκαλη Θωμά, Καραστερίου Ευάγγελο, Αταμιάν Πέτρο που δεν μου αρνήθηκαν ποτέ την βοήθειά τους, την κα Χριστίνα Βαμβάκη και τον κ. Νικόλαο Λοκοβίτη που εργάστηκαν και με βοήθησαν ως μέλη του Δ.Σ του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. και πραγματικά πιστεύω ότι ένας από τους δυο θα συνέχιζε με μεγάλη επιτυχία ως πρόεδρος το έργο που ξεκινήσαμε μαζί και τέλος όλους τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων για την πολύ καλή συνεργασία μας.

Εύχομαι  καλή επιτυχία στους υπόλοιπους συμβούλους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω στους συνδημότες μας που πίστεψαν σε εμένα και με εξέλεξαν και τους υπόσχομαι ότι από τη θέση μου ως ανεξάρτητη πλέον σύμβουλος, δεν θα σταματήσω ν' αγωνίζομαι για το καλό του τόπου μας ελπίζοντας να μην τους απογοητεύσω.

Με εκτίμηση


Αντωνιάδου Ειρήνη 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!