Εξεταστική Επιτροπή: Καυτά ερωτήματα για την δανειοδότηση της εφημερίδας «Αυγή»

Ερωτήματα που γεννούν, μείζον πολιτικό ζήτημα για την διαφάνεια που επικρατεί στον Τύπο, προέκυψαν από την κατάθεση του διευθύνοντα συμβούλου της εφημερίδας «Αυγή», Δημήτριου Στούμπου, στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την δανειοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ.

Το πιο… πικάντικο πιάτο που απόλαυσαν οι θαμώνες εστιατορίου στο Μεξικό δεν προερχόταν από τον κατάλογο, αλλά τους το… σέρβιρε…
Ταραχή και έντονη… εφίδρωση έχει προκαλέσει στον ανδρικό πληθυσμό ένα βίντεο που κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου…
Ένα συγκλονιστικό βίντεο από την άγρια φύση, με απίστευτη κατάληξη, κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου.
Για τους λάτρεις του καλού φαγητού και ποτού!
«Το καλύτερο iPhone που έχουμε φτιάξει ποτέ» - Στις 16 Σεπτεμβρίου θα είναι διαθέσιμο το νέο κινητό της Apple - Με…
Διεκδικήσεις και «μάχες»
Δεν είναι μόνο τα παιδιά που καλούνται να υιοθετήσουν νέες συνήθειες με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αλλά και…
Για τα καλά στην καθημερινότητα της Αθήνας έχει επιστρέψει η Φαίη Σκορδά αφού η πρώτη σεζόν χωρίς στον Γιώργο Λιάγκα…

Από την σημερινή (7/9) κατάθεση του διευθύνοντα συμβούλου, υπάρχουν καταφανείς παραβιάσεις της τραπεζικής αρχής, αναφορικά με την χρηματοδότηση της «Αυγής» από την Εθνική Τράπεζα.

Ο Δημήτρης Στούμπος, παραδέχτηκε στην κατάθεση του πως μόνο το 2009 η «Αυγή» κατάφερε να πάρει δάνειο 1,5 εκατ. ευρώ αν και είχε αρνητική θέση με μόνες εγγυήσεις που στην ουσία δεν αξίζουν απολύτως τίποτα.

Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος είπε πως το δάνειο του 1,5 εκατ. ευρώ χορηγήθηκε με εγγυήσεις τα έσοδα από τις πωλήσεις της εφημερίδας που δεν ξεπερνούν τα 1.500 φύλλα, την ιστορικότητα του Μέσου και μια επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ προς την τράπεζα που ως βασικός μέτοχος δήλωνε ότι εγγυάται για το δάνειο.

Ο Δημήτρης Στούμπος παραδέχτηκε στην επιτροπή πως ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει οικονομικά την εφημερίδα μέσω αυξήσεων μετοχικών κεφαλαίων ή με διαφορετικούς τρόπους που δεν αποσαφήνισε.

Αναφορικά με την οικονομική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ προς την εφημερίδα ο νόμος αναφέρει πως τα κόμματα απαγορεύεται να δαπανούν την κρατική χρηματοδότηση για την στήριξη ανώνυμων εταιριών και προβλέπει ότι τα ποσά διατίθενται μόνο για λειτουργικές και εκλογικές δαπάνες ή για την στήριξη Ιδρυμάτων μελετών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας αρνήθηκε κατά την κατάθεση του να αποκαλύψει τα στοιχεία του φυσικού προσώπου που κρύβεται πίσω από offshore εταιρεία η οποία εντοπίστηκε στο μετοχολόγιο της εταιρείας.

Τέλος, προέκυψε ότι η «Αυγή» το 2015 με τις πωλήσεις της να μην ξεπερνούν τα 1.500-1600 φύλλα έλαβε διαφήμιση από τράπεζες ύψους περίπου 470.000 ευρώ!


Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!