Γαλλία - Δημοσκόπηση: Μάχη Κεντροδεξιάς - Ακροδεξιάς στον β' γύρο των προεδρικών

Με οποιονδήποτε υποψήφιο, συμπεριλαμβανομένου του νυν προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς στη Γαλλία εμφανίζονται δημοσκοπικά «χαμένες», από το πρώτο κιόλας γύρο των προεδρικών εκλογών του Απριλίου - Μαΐου 2017.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της TNS Sofres-OnePoint για την Le Figaro και το LCI, η Κεντροδεξιά («Οι Ρεπουμπλικανοί») με υποψήφιο είτε τον πρώην πρωθυπουργό Αλέν Ζιπέ είτε τον πρώην πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και η Ακροδεξιά, με υποψήφια την ηγέτιδά της, Μαρίν Λεπέν, θα αναμετρηθούν στον β' γύρο.

Ο Ζιπέ μόνος αντίπαλος της Λεπέν στον α' γύρο

Ο κ. Ζιπέ εμφανίζεται ως ο μόνος ανθυποψήφιος της Μ. Λεπέν ο οποίος θα μπορούσε να της στερήσει την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, αφού θα λάμβανε 33% έναντι 29% της ακροδεξιάς πολιτικού.

Αντιθέτως, ο κ. Σαρκοζί θα λάμβανε 27% και θα αναδεικνυόταν δεύτερος.

Ιδιαίτερα δημοφιλής αναδεικνύεται και ο εκπρόσωπος της ριζοσπαστικής Αριστεράς Ζαν-Λουκ Μελανσόν, τον οποίο προτιμά το 23% του συνόλου των ψηφοφόρων Κεντροαριστεράς και Αριστεράς.

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά τους υποστηρικτές του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, εκείνοι προτιμούν τον νυν πρόεδρο της χώρας Φρανσουά Ολάντ, σε ποσοστό 33% έναντι 26% του μέχρι πριν λίγες ημέρες υπουργού Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν.

naftemporiki.gr

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!