Το κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου στη διάθεση των δημοτικών σχολείων για το μάθημα κολύμβησης. Θετική απάντηση του υπ. Παιδείας


09 Σεπτεμβρίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου συμμετέχει στο πρόγραμμα του υπ. Παιδείας
Θετική ήταν η απάντηση του υπουργείου Παιδείας στο αίτημα της δημοτικής αρχής Ωραιοκάστρου να παραχωρηθεί το δημοτικό κολυμβητήριο στις σχολικές μονάδες της τοπικής ενότητας Ωραιοκάστρου, ώστε να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο καινοτόμο πρόγραμμα, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος από πλευράς γονέων, εφόσον τα έξοδα, ο χρόνος και η ταλαιπωρία μετακίνησης μειώνονται κατά πολύ.
Μετά από άμεσο ενδιαφέρον της τοπικής συμβούλου και καθηγήτριας φυσικής αγωγής, Βασιλικής Λύσσα πραγματοποιήθηκε πρώτα απόλυτη συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής της τοπικής ενότητας Ωραιοκάστρου και μετέπειτα πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση των αντίστοιχων καθηγητών με τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΩ, ο οποίος είναι υπεύθυνος του δημοτικού κολυμβητηρίου Ωραιοκάστρου, Ηλία Ζιακούλη. Κατόπιν της θετικής διάθεσης και τις άμεσης ανταπόκρισης του κ. Ζιακούλη να παραχωρήσει το δημοτικό κολυμβητήριο με όποιο πλέον κόστος προκύψει για τις ανάγκες των μικρών μαθητών μας, ακολούθησε σχετική επικοινωνία του δημάρχου Ωραιοκάστρου Αστέριου Γαβότση με το υπουργείο Παιδείας, όπου και αποφασίστηκε η παραχώρηση του δημοτικού κολυμβητηρίου.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για πρώτη σχολική χρονιά φέτος εισαγάγει το πρακτικό αντικείμενο της κολύμβησης υποχρεωτικά και κατά προτεραιότητα σε όλους τους μαθητές-μαθήτριες της Γ’ τάξης των δημοτικών σχολείων της χώρας που απέχουν μέχρι 25 χιλιόμετρα από το χώρο διεξαγωγής του μαθήματος. Υπάρχει ήδη λίστα κολυμβητηρίων στα οποία θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα από τις 1/9/2016, και για ολόκληρο το νομό Θεσσαλονίκης είχαν οριστεί 4 κολυμβητήρια στα οποία δεν συμπεριλαμβανόταν το κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου.
Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!