Παρα Θιν αλός: Δυο εκδηλώσεις με τους Electric String Quartet “Fortissimo” και το συγκρότημα Χάρης Λαμπράκης Quartet




                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυριακή 11/9 – Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (Δημαρχείο), 21:00
Electric String QuartetFortissimo

Το εκρηκτικό γυναικείο ELECTRIC STRIG QUARTETfortissimoεμφανίζεται στη σκηνή του Παρα Θιν Αλός 2016 την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (Δημαρχείο) .

Οι τέσσερις ταλαντούχες μουσικοί, η Μαρία Εκλεκτού, η Μαρία Μητριζάκη, η Κέλυ Βασιλειάδου και η Σύλβια Σουπίλα θα παρουσιάσουν δυναμικά κομμάτια, διασκευές ροκ μουσικής, διασκευασμένα κλασσικά κομμάτια σε pop και λατινοαμερικάνικους ρυθμούς και αναμένεται να συναρπάσουν το κοινό.

Εκδήλωση χωρίς εισιτήριο


Βιογραφικά στοιχεία του Κουαρτέτου

Οι Fortissimo είναι ένα εκπληκτικό ηλεκτρικό κουαρτέτο εγχόρδων που συνδυάζει την κλασική μουσική με πιο μοντέρνα ακούσματα ποπ, ροκ και λάτιν.
Οι τέσσερις όμορφες και ταλαντούχες κοπέλες, αφού ολοκλήρωσαν τις μουσικές τους σπουδές σε αξιόλογες σχολές της Ελλάδας, Βρετανίας και Γερμανίας δημιούργησαν το πρώτο ελληνικό ηλεκ
Η καταπληκτική τους ικανότητα να ενώνουν την κλασική μουσική με μοντέρνους ηλεκτρονικούς ήχους, καθώς και η εκρηκτική σκηνική παρουσία τους, έχει φέρει στις Fortissimo φανατικούς θαυμαστές διαφόρων ηλικιών, και εθνικοτήτων.
Έχουν συμμετάσχει σε πολύ αξιόλογες εκδηλώσεις, όπως έχουν εμφανιστεί τρεις φορές προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας και έχουν προσκληθεί από όλες τις σημαντικές τηλεοπτικές εκπομπές της Ελλάδας και της Κύπρου όπου έκλεψαν τις εντυπώσεις με την δυναμική τους εμφάνισή και το υψηλό καλλιτεχνικό τους επίπεδο. Επίσης το 2010 επιλέχτηκαν για να κάνουν support στο θρυλικό συγκρότημα των Scorpions στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ενώ το 2011 ήταν το support group των Deep Purple.
Παράλληλα με τις live εμφανίσεις τους, το C Music TV, τηλεοπτικό κανάλι με έδρα το Λονδίνο και μετάδοση σε όλο τον κόσμο, διάλεξε το βίντεο κλιπ "Electric Storm" των Fortissimo για δυο απο τα promo video του. Οι Fortissimo έχουν προσκληθεί να εμφανιστούν σε πολύ μεγάλες διοργανώσεις και events σε πολλά μέρη του κόσμου, Ισπανία, Βρετανία, Γαλλία, Βέλγιο, Κύπρος, Βουλγαρία, Σκόπια, Τουρκία, Μαρόκο, Βραζιλία και πολλά ακόμα!

                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σάββατο 10/9 – Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (Δημαρχείο), 21:00
Χάρης Λαμπράκης Quartet


Mε την εμφάνιση του συγκροτήματος Χάρης Λαμπράκης Quartet συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Παρα θιν Αλός 2016. Συγκεκριμένα αύριο Σάββατο στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (Δημαρχείο) στις 9 το βράδυ οι τέσσερις μουσικοί μετά από 10 χρόνια σύμπλευσης θα παρουσιάσουν υλικό από το πρόσφατα ηχογραφημένο άλμπουμ τους με τίτλο "Λαφίνα" που είναι υπό έκδοση."

Λίγα λόγια για το Συγκρότημα
Οι τέσσερις μουσικοί ξεκίνησαν παίζοντας σε διάφορους χώρους της Αθήνας, όπως το Παράφωνο Jazz Club, το Café Αλάβαστρον κ.ά. Στην πορεία τον Αλέκο Παρασκευόπουλο αντικατέστησε ο Λύδιος Δάμης στο κοντραμπάσο. Το συγκρότημα το 2007 ηχογράφησε το πρώτο του CD με τίτλο «Θέα» στο στούντιο Σιέρρα με ηχολήπτη τον Γιώργο Καρυώτη (ανεξάρτητη παραγωγή, 2010).

Μετά την μετακόμιση του Λύδιου Δάμη στην Αγγλία, στο σχήμα συμμετέχει ο Χρυσόστομος Μπουκάλης ενώ στη συνέχεια το συγκρότημα καθιερώνεται με τον Δημήτρη Τσεκούρα. Το 2011 ηχογραφούν ξανά με τον Γιώργο Καρυώτη το δεύτερο CD με τίτλο Μετέωρα. Σε αυτό συμμετέχουν τρεις στενοί φίλοι του συγκροτήματος, οι: Κώστας Τατσάκης (τύμπανα), Andrea Romani (φλάουτο) και Νικόλας Σκορδάς (σοπράνο σαξόφωνο).

Το γκρούπ έχει εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές τόσο στην Αθήνα, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα όπως Παράφωνο Jazz Club, Dizzy Miles, Café Αλάβαστρον, Αυλαία, Duente (Λάρισα) κ.ά. και φεστιβάλ σε Ελλάδα και Κύπρο όπως: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών - Ίδρυμα Ωνάση (1o Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ), 12ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ Δήμου Αθηναίων (Τεχνόπολις 2012, όπου απέσπασε το βραβείο κριτών), 1ο Τζαζ Φεστιβάλ Καλαμάτας, Τζαζ Φεστιβάλ Τήνου, Τζαζ Φεστιβάλ Ζακύνθου (Zante Jazz Festival), Μονή Λαζαριστών (Θεσσαλονίκη), Καστελλιώτισσα (Λευκωσία), Φεστιβάλ Πανεπιστημίου Κύπρου στην Αξιοθέα (Λευκωσία).

Στοιχεία του ήχου του συγκροτήματος αποτελούν η τροπική (modal) τζαζ, η ελληνική παραδοσιακή αλλά και οι τροπικές μουσικές της Ανατολικής Μεσογείου, οι τζαζ αρμονίες της δεκαετίας του 1960, αλλά και η αυτοσχεδιαζόμενη μουσική.

Το συγκρότημα αποτελούν οι:
  • Νίκος Σιδηροκαστρίτης (τύμπανα)
  • Δημήτρης Θεοχάρης (πιάνο)
  • Δημήτρης Τσεκούρας (κοντραμπάσσο)
  • Χάρης Λαμπράκης (νέυ)

H είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!