'Σπρέι ασύλου' κατά των μεταναστών

Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο στην πόλη Χάντερσλεβ, στα νότια της χώρας. Το Κόμμα των Δανών, το οποίο δεν κατέχει έδρες στο κοινοβούλιο, μοίρασε στον κόσμο 137 λακ μαλλιών με την ετικέτα "σπρέι ασύλου". "Το σπρέι ασύλου αποτελεί ενέργεια αντίδρασης κατά της ανασφάλειας που αισθάνονται οι περισσότεροι Δανοί", δήλωσε ΄στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αρχηγός του κόμματος Ντάνιελ Κάρλσεν, πρώην μέλος ναζιστικής ομάδας από την οποία έφυγε οικειοθελώς.

"Μερικά κορίτσια δεν τολμούν να βγουν έξω όταν σκοτεινιάσει, εν μέρει επειδή υπάρχουν πλέον αιτούντες άσυλο στην πόλη", πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι επρόκειτο για "αποτελεσματικό" και "νόμιμο" μέσο αυτοάμυνας. Μακροπρόθεσμα, το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί μόνο με την "παύση μετανάστευσης από μη δυτικές χώρες και την έναρξη προγράμματος επαναπατρισμού", τόνισε ο Κάρλσεν. 

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανακοίνωσε ότι "λυπάται έντονα που αυτό το συμβάν λαμβάνει χώρα στη Δανία κατά των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων, ανθρώπων που ήδη έχουν υποφέρει πολύ. Είναι μια μικρή ομάδα που εμπλέκεται σ' αυτό το περιστατικό και αντιπροσωπεύει μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό Δανών".

Πηγή: France24


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!