Χίος: Πετροπόλεμος, ξύλο και προσαγωγές στον καταυλισμό της Σούδας

Δίνοντας συνέχεια στο σκηνικό έντασης που επικράτησε το μεσημέρι της Πέμπτης, ομάδα Αλγερινών μεταναστών που διαμένουν στον καταυλισμό της Σούδας στο Κάστρο της Χίου, ξεκίνησε να πετάνε πέτρες και να κάνουν ζημιές χρησιμοποιώντας καδρόνια.

 

Σύμφωνα με το politischios.gr, τα επεισόδια επεκτάθηκαν κι εκτός του καταυλισμού με τους Αλγερινούς να σπάνε το αυτοκίνητο ενός υπαλλήλου που εκείνη την ώρα εργαζόταν στη βραδινή βάρδια.

 

Υπό τον φόβο γενικευμένων επεισοδίων, οι υπόλοιποι πρόσφυγες και κυρίως οι οικογένειες ζήτησαν να μεταφερθούν εκτός καταυλισμού κι έτσι μετακινήθηκαν ορισμένοι στο Δημοτικό Κήπο και άλλοι στα βόρεια του καταυλισμού του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

 

Από τις συμπλοκές τραυματίστηκαν 4 μετανάστες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού για την παροχή πρώτων βοηθειών.

 

Χάρη στη έγκαιρη επέμβαση των ΜΑΤ η τάξη αποκαταστάθηκε, με την αστυνομία να προχωρά σε 15 προσαγωγές, τα οποία αναμένεται να μεταφερθούν σε προαναχωρησιακά κέντρα κράτησης με σκοπό να απελαθούν.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!