Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: “Εδώ και τώρα Λύση στο Πρόβλημα της Δυσοσμίας”. Προαναγγέλλει Δυναμικές Κινητοποιήσεις


23/9/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εδώ και τώρα Λύση στο Πρόβλημα της Δυσοσμίας”
Δυναμικές Κινητοποιήσεις προαναγγέλλει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Τη δρομολόγηση άμεσων και δραστικών λύσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος της δυσοσμίας, που τους τελευταίους μήνες λαμβάνει δραματικές διαστάσεις εντείνοντας τα φαινόμενα δυσφορίας των κατοίκων του δήμου, ζητά ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για τις πιθανές επιπτώσεις της ρύπανσης στη δημόσια υγεία.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Πέτρο Σούλα το πρόβλημα της δυσοσμίας λαμβάνει το τελευταίο διάστημα μεγάλες διαστάσεις καθώς το φαινόμενο είναι πλέον συχνότερο, με αποτέλεσμα πολλοί δημότες να παρουσιάσουν δυσφορία και τσούξιμο στα μάτια. Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου προειδοποιεί πως αν δεν δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα θα ακολουθήσουν δυναμικές κινητοποιήσεις από πλευράς Δήμου και δημοτών, δεδομένου ότι η υπομονή και η ανοχή της τοπικής κοινωνίας έχουν όρια.
“Οι καταγγελίες που δεχόμαστε είναι καθημερινές και η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Ζούμε πραγματικά σε συνθήκες ασφυξίας! Ζητούμε εδώ και τώρα λύση, γιατί η υγεία των δημοτών μας είναι αδιαπραγμάτευτη” τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, επισημαίνοντας πως ο δήμος έχει ήδη καταθέσει από τον Δεκέμβριο του 2015 μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης.
“Δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια αναμονής. Απαιτούμε την κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων ώστε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και άμεσα να ανευρεθούν τα αίτια πρόκλησης της δυσοσμίας και οι πηγές πρόκλησής της” δήλωσε ο κ. Σούλας, γνωστοποιώντας παράλληλα πως η δημοτική αρχή έλαβε την πολιτική απόφαση για ανάθεση εκπόνησης μελέτης στο Πανεπιστήμιο, με στόχο τον έλεγχο της χημικής σύστασης των ρύπων που προκαλούν τη δυσοσμία ώστε να διαπιστωθούν οι επιπτώσεις για τη δημόσια υγεία αλλά και η πιθανή πηγή της ρύπανσης.
Να σημειωθεί πως ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου ενέκρινε στον προϋπολογισμό του κονδύλιο για την προμήθεια on line σταθμού μέτρησης με την ταυτόχρονη δημιουργία application, ώστε οι δημότες να λαμβάνουν στα κινητά τους τα αποτελέσματα των μετρήσεων. Με την επικείμενη εγκατάσταση ο Δήμος θα διαθέτει ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για την ολοκληρωμένη και επιστημονικά ορθή εικόνα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Επιτόπια Επίσκεψη στις Βιομηχανίες
Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, επιτόπια επίσκεψη σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις της δυτικής Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή των Δημάρχων Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρου Σούλα και Δέλτα κ. Μίμη Φωτόπουλου, της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κ. Βούλας Πατουλίδου και του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος κ. Κώστα Γιουτίκα.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!