Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού. Επιστημονικό Συνέδριο για τον ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης


Καλαμαριά 23 – 09 - 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού
Επιστημονικό Συνέδριο για τον ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης

Το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού του Δήμου Καλαμαριάς διοργανώνει σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος το 2ο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Ο ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης μετά τη Συνθήκη Ανταλλαγής Πληθυσμών (1923-2016)».

Οι συντελεστές και το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου θα παρουσιαστούν σε συνέντευξη Τύπου η οποία θα δοθεί στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. την Tετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016, στις 12 το μεσημέρι, στο Γραφείο Δημάρχου (Κομνηνών 58).

Στην παρουσίαση θα συμμετάσχουν από πλευράς Δήμου, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης , ο Πρόεδρος του Ι.Α.Π.Ε. Σωτήρης Γεωργιάδης, οι ιστορικοί του Αρχείου Ελένη Ιωαννίδου και Μαρία Καζαντζίδου και εκπρόσωπος του Διεθνούς Πανεπιστημίου.

Οι εργασίες του Συνεδρίου αρχίζουν την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

-----
Το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού λειτουργεί από το Μάρτιο του 1994, με πρωτοβουλία του Δήμου Καλαμαριάς, ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και διοικείται από ενδεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο. Σκοπός του φορέα είναι να συμβάλλει στη διατήρηση της μνήμης και την ανάδειξη της ιστορικής ταυτότητας του προσφυγικού ελληνισμού, στο σύνολό του.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!