Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Δήμο Δέλτα για τα Ελευθέρια της Χαλάστρας



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/9/2016
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Δήμο Δέλτα για τα Ελευθέρια της Χαλάστρας
Τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Ελευθερίων της Χαλάστρας, στις 22 Οκτωβρίου 2016 θα τιμήσει φέτος με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ευθ. Φωτόπουλου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αποκαλύψει αναθηματική στήλη για την προσφορά των κατοίκων της Χαλάστρας στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, ενώ θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δέλτα. 
Στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος, τόνισε τα εξής: «Θέλουμε να αναδείξουμε τα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, στις 26 Οκτωβρίου 1912, και αφορούν την περιοχή μας. Στόχος μας είναι να γίνει ευρύτερα γνωστή η καθοριστικής σημασίας συμβολή των κατοίκων της Χαλάστρας στην προσπάθεια του ελληνικού στρατού να περάσει τον πλημμυρισμένο Αξιό ποταμό και να εισέλθει πρώτος ως απελευθερωτής στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, θέλουμε να αναδείξουμε το γεγονός ότι η Σίνδος και η ευρύτερη περιοχή αποτέλεσε θέατρο κρίσιμων διαπραγματεύσεων για την παράδοση της πόλης από τους Τούρκους και ιδιαίτερα το κτίριο του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Σίνδου, όπου μάλιστα ο τότε αρχιστράτηγος του ελληνικού στρατού, διάδοχος Κωνσταντίνος, πληροφορήθηκε το χαρμόσυνο νέο της αποδοχής των όρων και της παράδοσης της Θεσσαλονίκης από τον Ταχσίν Πασά στους Έλληνες».
Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα. 






Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!