Οικολογία Αλληλεγγύη: ΕΡΓΟΣΕ, Δήμοι και Περιφέρεια να εξυγιάνουν την περιοχή των πρώην βυρσοδεψείων



Αυτοδιοικητική Κίνηση Κεντρ. Μακεδονίας «Οικολογία-Αλληλεγγύη»
Πτολεμαίων 29Α, 54630 Θεσσαλονίκη, τηλ. / Fax 2313 319770
e-mail: ecology-trem@nath.gr                          www.eco-solidarity.gr
                        Θεσσαλονίκη 09/01/2016  

ΕΡΓΟΣΕ, Δήμοι και Περιφέρεια να εξυγιάνουν την περιοχή των πρώην βυρσοδεψείων

Παρέμβαση της «Οικολογίας-Αλληλεγγύης"

Ως ευκαιρία να αντιμετωπιστεί η ρύπανση στην περιοχή του 6ου προβλήτα και σε οχετό κοντά στα πρώην βυρσοδεψεία , θεωρεί το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης της ΕΡΓΟΣΕ η αυτοδιοικητική κίνηση«Οικολογία -Αλληλεγγύη».
Στη χθεσινή συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής της ΠΚΜ, όπου συζητήθηκε το θέμα της σιδηροδρομικής σύνδεσης του 6ου προβλήτα του λιμανιού , υπήρξε παρέμβαση της "Οικολογίας -Αλληλεγγύης", κατά την οποία τέθηκαν τα ακόλουθα ζητήματα:
        Η ΕΡΓΟΣΕ ως ο επισπεύδων φορέας να αξιοποιήσει το μεγαλύτερο δυνατό τμήμα της υπάρχουσας σιδηροδρομικής γραμμής , ώστε να περιοριστούν οι νέες παρεμβάσεις και απαλλοτριώσεις.
- Να ληφθεί υπόψη η εν εξελίξει μελέτη αναθεώρησης του γενικού πολεοδομικού σχεδίου της περιοχής , που πραγματοποιείται από το Δήμο Θεσσαλονίκης.
-       Η ΕΡΓΟΣΕ να φροντίσει, σε συνεργασία με τους Δήμους Θεσσαλονίκης και Αμπελοκήπων και την Περιφέρεια Κεντρ . Μακεδονίας, να εντοπιστούν οι πηγές ρύπανσης που συμβάλουν στον υποβαθμισμένο οχετό που καταλήγει στην περιοχή μεταξύ του 6ου προβλήτα και των εκβολών του Δενδροπόταμου , να κλείσουν οι παράνομες διοχετεύσεις και να γίνει εξυγίανση των εδαφών , πριν ξεκινήσουν οποιαδήποτε έργα κατασκευής αγωγού απορροής.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!