Εξερράγησαν ελαττωματικές μπαταρίες από Samsung Galaxy Note7


Πριν μερικές ημέρες, στις 24 Αυγούστου, και μόλις πέντε ημέρες μετά την κυκλοφορία της συσκευής, σημειώθηκε περιστατικό, όπου έπιασε φωτιά ένα Galaxy Note7 στη Ν. Κορέα. Ο κάτοχος του κινητού ανάρτησε φωτογραφίες, ενώ όλοι υπέθεσαν ότι πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός, καθώς είχε χρησιμοποιηθεί third-party microUSB-to-USB Type-C converter.



Χθες αναφέρθηκε και δεύτερο περιστατικό και πάλι στη Ν. Κορέα, ενώ ο χρήστης ανάρτησε και αυτός φωτογραφία από το κινητό. Το ίδιο άτομο που έκανε την ανάρτηση, σύστησε τη χρήση αυθεντικού φορτιστή και να έχετε το κινητό μακριά σας κατά τη διάρκεια της φόρτισης.

Κατόπιν, σύμφωνα με το Reuters, η Samsung προέβη σε ποιοτικό έλεγχο των συσκευών, ενώ φέρεται να σταμάτησε τις αποστολές του Note7 σε τοπικούς φορείς στη Ν. Κορέα.



Σήμερα, η The Korea Herald αναφέρει ότι η Samsung σκόπευε να αντικαταστήσει τις μπαταρίες εντός των συσκευών δωρεάν, ενώ πλέον φαίνεται να ανακαλούνται συγκεκριμένα μοντέλα από τις 400.000 συσκευές που πωλήθηκαν στη Ν. Κορέα, τα οποία είτε θα αντικατασταθούν, είτε θα γίνει πλήρης επιστροφή χρημάτων γι' αυτά.

Σύμφωνα και πάλι με την Korea Herald, η Samsung «διστακτικά» συμπέρανε ότι για τα περιστατικά ευθύνεται η μπαταρία. Παρόλα αυτά, η κυκλοφορία της συσκευής στην Κίνα δε θα αναβληθεί. Απ' ότι φαίνεται, ενώ η Samsung φτιάχνει δικές της μπαταρίες, τα battery packs, που χρησιμοποιήθηκαν για τις συσκευές φτιάχνονται από διάφορους άλλους κατασκευαστές. Ένας από αυτούς είναι η κορεάτικη ITM Semiconductor, η οποία λέγεται ότι κατασκεύασε τα ελαττωματικά packs για το Note7. Για τις συσκευές που θα λανσαριστούν στην Κίνα, μια κινέζικη εταιρεία με το όνομα Amperex Technology είναι υπεύθυνη για την κατασκευή των μπαταριών και γι' αυτό το λόγο η εταιρεία δεν ανησυχεί για άλλα περιστατικά.



Κατά συνέπεια δεν φταίει κάτι στην κατασκευή του Note7, που προκάλεσε την ανάφλεξη, ενώ η Samsung έχει ήδη αναλάβει δράση για την ανάκληση των συσκευών με τις προβληματικές μπαταρίες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Samsung Galaxy Note7 κατάφερε να κάνει εντυπωσιακές πωλήσεις από τις πρώτες κιόλας ημέρες κυκλοφορίας του, ξεπερνώντας το Galaxy S7. Στη Ν. Κορέα, κατάφερε να πουλήσει ήδη 400.000 κομμάτια από τις 19 Αυγούστου, που κυκλοφόρησε.

Το Samsung Galaxy Note7 αναμένεται να κυκλοφορήσει και στη χώρα μας στις 2 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!