Η «ζούγκλα» του Καλέ στην προεκλογική εκστρατεία

Το Καλέ επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, από όπου υπόσχεται να «διαλυθεί εντελώς και οριστικά ο καταυλισμός» όπου στοιβάζονται από 7.000 έως 10.000 μετανάστες.

«Η κυβέρνηση θα φθάσει μέχρι τέλους», υποστήριξε ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος επίσης ζήτησε από τους Βρετανούς «να αναλάβουν το μέρος της ευθύνης που τους αναλογεί» για την επίλυση του προβλήματος, καθώς μεγάλο μέρος των μεταναστών αυτών, που έφθασαν από τη Συρία, την Ερυθραία και το Σουδάν, θέλουν να φθάσουν στη Βρετανία.

«Θέλω να εκφράσω την αποφασιστικότητά του για το ότι θέλω να δω τις βρετανικές αρχές να αναλαμβάνουν το μερίδιό τους στην ανθρωπιστική προσπάθεια που η Γαλλία επιτελεί εδώ και θα συνεχίσει να επιτελεί αύριο», δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ.

Και αναφερόμενος στο Brexit, συμπλήρωσε πως «δεν σημαίνει ότι, επειδή η Βρετανία πήρε μια κυρίαρχη απόφαση, αποδεσμεύεται από τις υποχρεώσεις της σε σχέση με τη Γαλλία».

Να σημειωθεί ότι μετά τις διμερείς συμφωνίες του Τουκέ, τα βρετανικά σύνορα μετατοπίστηκαν στο Καλέ.

Εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2017, η γαλλική δεξιά, στην οποία έχει αρχίσει η εκστρατεία για τις προκριματικές εκλογές, έχει αδράξει την ευκαιρία με το θέμα της μετανάστευσης και πολλαπλασιάζει τις επιθέσεις της εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης του Φρανσουά Ολάντ.

Ο Γάλλος πρόεδρος που είχε παραμείνει επί μακρόν σιωπηλός στο ευαίσθητο θέμα της μετανάστευσης, τις τελευταίες ημέρες ασχολείται με αυτό μετ' επιτάσεως.

Η επίσκεψη στο Καλέ έγινε λίγες μόλις ημέρες μετά την επίσκεψη του δεξιού υποψηφίου Νικολά Σαρκοζί στη «ζούγκλα» του Καλέ, όπου η ανθρωπιστική κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά.

Οι μετανάστες που διαμένουν σε αυτόν πολλαπλασιάζουν τις προσπάθειες διέλευσης στη Βρετανία, παρά τους μεγάλους κινδύνους.

Ήδη από την αρχή της χρονιάς δώδεκα μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στην περιοχή, εκ των οποίων οι πέντε παρασύρθηκαν από διερχόμενα οχήματα κοντά στο λιμάνι.

Η γαλλική κυβέρνηση έχει δεσμεθεί να κλείσει τον καταυλισμό της «ζούγκλας» πριν από τον χειμώνα και να κατανείμει τους πρόσφυγες σε κέντρα υποδοχής που υπάρχουν σε όλη τη χώρα.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!