Μικρής έκτασης επεισόδια στη Μυτιλήνη

Περιορισμένης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν την Κυριακή στο χώρο του παλιού λιμεναρχείου στη Μυτιλήνη κατά τη διάρκεια της υποστολής της σημαίας από άγημα του στρατού. Ομάδα αντεξουσιαστών και ομάδα ακροδεξιών αντάλλαξαν συνθήματα και αντικείμενα ενώ τα χειρότερα αποφεύχθηκαν καθώς ομάδες ανδρών των ΜΑΤ δημιούργησαν ζώνες ασφαλείας κρατώντας μακριά τις δυο πλευρές.

Όλα ξεκίνησαν πριν μια εβδομάδα, όταν η καθιερωμένη υποστολή της σημαίας στο χώρο του παλιού λιμεναρχείου παρουσία στρατιωτικού αγήματος ματαιώθηκε αφού στον ίδιο χώρο διαδήλωναν εκατοντάδες μετανάστες ενάντια στον πολύμηνο αποκλεισμό τους στη Λέσβο.

Το γεγονός εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο ομάδες ακροδεξιών που μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καλούσαν σε συγκέντρωση το απόγευμα της Κυριακής (18/09) στον χώρο του παλιού λιμεναρχείου, προκειμένου η υποστολή να γίνει κανονικά.

Από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής άρχισε να συγκεντρώνεται αριθμός ακροδεξιών, ενώ και ομάδα αντεξουσιαστών πήρε θέση στην πλατεία Σαπφούς φωνάζοντας συνθήματα.

Η υποστολή πραγματοποιήθηκε κανονικά με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου ενώ δυο ομάδες ανδρών των ΜΑΤ δημιούργησαν ζώνες ασφαλείας κρατώντας μακριά τις δυο πλευρές.

Μετά την αποχώρηση του αγήματος άρχισαν οι αντεγκλήσεις που αρχικά ήταν μόνο λεκτικές, στη συνέχεια όμως μετατράπηκαν σε ανταλλαγές αντικειμένων. Από την πλευρά των αστυνομικών έγινε περιορισμένη χρήση χημικών και τα μικροεπεισόδια έλαβαν γρήγορα τέλος.

Σήμερα, Δευτέρα, κάτοικοι της Μόριας πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα να κλείσει το κέντρο κράτησης που φιλοξενείται στην περιοχή.  


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!