Τηλεοπτικές άδειες - Παππάς στη Βουλή: Ο διαγωνισμός ήταν άψογος από κάθε άποψη

Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής τοποθετήθηκε το πρωί της Παρασκευής (23/09/2016) ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Ιάσονα Φωτήλα, για τις αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση Καλογρίτσα και το «πόθεν έσχες» του αλλά και όσα αφορούν στη διαδικασία δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών.

Ήταν μόλις μερικών μηνών όταν ο Εμμάμουελ Κέλλυ και ο αδελφός του βρέθηκαν από καλόγριες στο Ιράκ παρατημένοι μέσα σε…
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του χθες το απόγευμα (τοπική ώρα-ξημερώματα ώρα Ελλάδας) στην 71η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ…
Σίγουρα η Χίλαρι δεν περίμενε μια τυπική πολιτική συζήτηση όταν αποδέχτηκε την πρόσκληση για την εκπομπή!
Σε όλη μας τη ζωή πιστεύαμε ότι το τα αυτοκίνητα Transformers από τη γνωστή σειρά κινουμένων σχεδίων και τις κινηματογραφικές…
Παραδοσιακά τα κορυφαία σπορ μοντέλα της Mercedes είναι διαθέσιμα και σε ανοιχτές εκδόσεις, που είναι ακόμα πιο σπάνιες και ιδιαίτερες.
Με το στόμα ανοιχτό έμεινε η Κατερίνα Καραβάτου όταν άκουσε τι της είπε συνεργάτης της εκπομπής «Έτοιμο το πρωινό»!
Το κτήριο της Λιμενικής Αρχής της Αμβέρσα (Antwep) στο Βέλγιο σχεδίασαν οι αρχιτέκτονες της Zaha Hadid.
Όπως είναι γνωστό, η Mia Farrow έχασε τον γιο της στα 27 του χρόνια.

Στην εισήγησή του ενώπιον του Σώματος, ο κ. Φωτήλας, απευθυνόμενος προς τον κ. Παππά, χαρακτήρισε τον διαγωνισμό ως «φιάσκο» και ζήτησε εξηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό. 

«Σε αυτό τον διαγωνισμό έχουν γίνει αρκετές ενστάσεις. Αυτή η διαδικασία του διαγωνισμού προστάτεψε με πολλαπλά επίπεδα ελέγχου τους συμμετέχοντες σε αυτόν. Λυπάμαι, ειλικρινά, γιατί έχει πλημμυρίσει το Διαδίκτυο με ειρωνικά σχόλια για "βοσκοτόπια και γίδια"», δήλωσε ο κ. Παππάς, λαμβάνοντας τον λόγο.

Αναφερόμενος στο πρόσωπο του νομικού συμβούλου του Δημοσίου για τις τηλεοπτικές άδειες, Γιάννη Ματζουράνη, ο κ. Παππάς είπε ότι «η μέθοδος της τρομοκράτησης των δημοσίων λειτουργών είναι ντροπή όλων των καναλαρχών που στήνουνε δελτία. Αυτά τελείωσαν: όποιος θέλει κόντρα, ας έρθει εδώ στην πολιτική ηγεσία».

«Μηρυκάζετε ινσταντανέ που παίζουν στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και μιλάνε για διαγωνισμό – φιάσκο», συνέχισε απευθυνόμενος στον βουλευτή του Ποταμιού.

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε, εξάλλου, ότι «ολοκληρώνεται ο κύκλος της προσπάθειας δημιουργίας εντυπώσεων» και πως «ο διαγωνισμός ήταν άψογος από κάθε άποψη».

Απευθυνόμενος εκ νέου στον ερωτώντα βουλευτή Φωτήλα του Ποταμιού, είπε: «Βγαίνει αυτό το αστρονομικό ποσό ως τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες και αντί να βάλετε πλάτη, ώστε να εισπραχθούν από το Δημόσιο, κάνετε ό,τι μπορείτε για το αντίθετο. Τα 246 εκατ. ευρώ δεν είναι "αέρας"». 

Σε ό,τι αφορά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο κ. Παππάς είπε: «Δεν θα κάνω καμία πρόβλεψη. Το ΣτΕ έχει αποδείξει πάμπολλες φορές, με τις αποφάσεις του ότι δρά υπέρ της νομιμότητας».


Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!