Ξανά στο υπουργείο Εργασίας συνταξιούχοι

Συνταξιούχοι του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου.

Οι συγκεντρωμένοι έκαναν λόγο για «σφαγή των επικουρικών συντάξεων από την κυβέρνηση» και ζητούν «να σταματήσει ο αφανισμός των συνταξιούχων και των οικογενειών τους».

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους oι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, «χρήματα που έχουμε πληρώσει μια ζωή για να έχουμε αξιοπρεπή και σύμφωνα με τις ανάγκες γεράματα τα κλέβουν εν ψυχρώ για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα αλλότρια προς τα δικά μας».

Αντιπροσωπεία των συνταξιούχων είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, η οποία μετά τη συνάντηση τόνισε ότι ο υπουργός αυτό που τους είπε είναι ότι «απλά εφάρμοσε τον νόμο».

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με κάλεσμα για συνέχιση του αγώνα με επίκεντρο το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο στη ΔΕΘ.

Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τον κυβερνητικό προγραμματισμό, ο επανυπολογισμός των επικουρικών συντάξεων, που έως σήμερα έχει οδηγήσει σε μειώσεις της τάξεως έως και του 40%, θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο.

Παράλληλα, από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο θα υπάρξουν αναδρομικές μηνιαίες παρακρατήσεις στις επικουρικές συντάξεις για το διάστημα Ιουνίου - Ιουλίου – Αυγούστου δεδομένου ότι οι εν λόγω περικοπές έχουν αναδρομική ισχύ από την 1η Ιουνίου.

 

 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!