Μεγάλη ανατροπή στις έρευνες για τον μικρό Μπεν

Σε ένα αρχαίο νεκροταφείο «έπεσαν» οι ερευνητές που ασχολούνται με την υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Μπεν.

Το βίντεο έχει ληφθεί από κάμερα που φορούσε στα ρούχα του ένας από τους αστυνομικούς, ο οποίος δεν πυροβόλησε.
Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και προσωπικά εναντίον του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε σήμερα, Πέμπτη (29/09/2016) η πρώην πρόεδρος της Βουλής…
«Συναγερμός» έχει σημάνει στις Αρχές για τον εντοπισμό ενός 24χρονου, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στις 15 Σεπτεμβρίου από το…
Μπορεί να έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου (και μαζί και του κόσμου) πολλές θεωρίες για το πώς φτιάχνονται τα…
Εντάξει αυτό η αλήθεια είναι ότι δεν το περιμέναμε. Κι όμως η Κατερίνα Καινούργιου παρέδωσε δωρεάν μαθήματα twerking on camera.
Ο Κρατερός Κατσούλης σήμερα απουσίαζε από το πρωινό και η Κατερίνα Καραβάτου προέβη σε αποκαλύψεις για την αρχή της γνωριμίας…
Το OnSports συνεχίζει να σας παραδίδει δωρεάν μαθήματα... Playmate ιστορίας και αυτή τη φορά σας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και…
Μπορεί να ακούγεται απίθανο, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό!

Σύμφωνα με την «Μirror», οι αρχαίοι τάφοι πιθανολογείται ότι είναι τουλάχιστον 2.000 έτη και οι βρετανοί ερευνητές θα πρέπει πλέον να πάρουν εκ νέου «πράσινο φως» από τις αρμόδιες αρχές για να συνεχίσουν τις έρευνες. Οι τάφοι που περιλαμβάνει το αρχαίο νεκροταφείο, εκτιμάται ότι είναι ρωμαϊκοί και καλύπτουν χρονική περίοδο μεταξύ 1.500 και 2.000 ετών.

Σύμφωνα με τον Τζον Κάσινς, έχει ενημερωθεί η Αρχαιολογική Υπηρεσία, η οποία έχει δώσει εντολή να σταματήσουν οι έρευνες για τον Μπεν, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο σημείο που βρίσκονται οι αρχαίοι τάφοι.

1

Σημειώνεται ότι οι ερευνητές εστίασαν σήμερα και σε ένα πηγάδι που βρίσκεται εντός της επίμαχης έκτασης όπου είναι και το σπίτι των παππούδων του μικρού αγοριού.

Οι έρευνες στο πηγάδι έγιναν για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρχει ανθρώπινο ίχνος μέσα σε αυτό, σε περίπτωση που κάποιος είχε πετάξει εκεί το μικρό αγόρι...

Ίχνη αποσύνθεσης εντόπισαν οι ερευνητές 

Ίχνη αποσύνθεσης εντόπισαν λίγα μέτρα μακριά από την ελιά που βρίσκεται πίσω από το σπίτι της οικογένειας του Μπεν και γύρω από το οποίο συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς τις έρευνές τους οι αστυνομικοί από την Βρετανία.

Σύμφωνα με την Mirror, τα ίχνη εντοπίστηκαν στα δείγματα χώματος που έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Βρετανίας, με τους επιστήμονες να μην είναι σε θέση προς το παρόν να εξακριβώσουν αν είναι ανθρώπινα ή προέρχονται από κάποιο ζώο που πέθανε εκεί.

Μάλιστα, ο επικεφαλής των ερευνών, Τζον Κάζινς, είπε το πρωί της Πέμπτης: «Τώρα εργαζόμαστε σε αυτή την περιοχή που βρήκαμε ίχνη αποσύνθεσης. Οι επιστήμονες που συνεργάζονται μαζί μας δεν είναι ακόμα σε θέση να προσδιορίσουν τι είναι», συμπληρώνοντας ότι είναι πολύ ικανοποιημένος με την πορεία των ερευνών.

Ben Needham search on Kos

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζουν ενδείξεις αποσύνθεσης κατά τη διάρκεια των ερευνών, καθώς σε άλλα δείγματα βρέθηκαν ίχνη αποσύνθεσης από σκυλιά, μια νυχτερίδα και ανθρώπινα απορρίμματα.

Η φωτογραφία - ντοκουμέντο που άνοιξε νέο κύκλο ερευνών

Έχοντας ως στοιχείο μία φωτογραφία που τράβηξε το 1991 ένας Βρετανός δημοσιογράφος που βρέθηκε στο νησί της Κω, όταν δημοσιοποιήθηκε η εξαφάνιση του μικρού Μπεν, οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν διαφορές με το σημερινό τοπίο στην περιοχή «Ηρακλής».

Η φωτογραφία που τραβήχτηκε το 1991

nintchdbpict000192506809

2016: Η περιοχή, όπως είναι σήμερα

nintchdbpict000270438849

Αυτό που μέχρι στιγμής έχει τραβήξει το ενδιαφέρον τους και είναι εκεί που έχουν εστιάσει τις έρευνές τους, είναι ένα δέντρο, το οποίο φαίνεται ότι φυτεύτηκε μετά την εξαφάνιση του μικρού.

«Έχουμε μια φωτογραφία που πιστεύουμε ότι έχει τραβηχτεί περίπου 10 ήμερες μετά την εξαφάνιση του Μπεν και μας έχει δώσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το χωράφι και ποια δέντρα βρίσκονταν τότε στην περιοχή. Πιστεύουμε ότι κάποια δέντρα που βρίσκονται τώρα γύρω από το σπίτι δεν υπήρχαν τότε και σήμερα οι έρευνες επικεντρώνονται γύρω από αυτά τα δέντρα» ανέφερε στη Daily Mirror ο Τζον Κάζινς, ο επικεφαλής των ερευνών.

Σε εκείνο το δέντρο επικεντρώνουν τις έρευνές τους τώρα οι Βρετανοί αστυνομικοί, αφού τα οστά που βρέθηκαν ανήκουν σε ζώα, όπως έχει προαναφερθεί, ενώ αναμένουν και τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών τους Εργαστηρίων για ένα κομμάτι ύφασμα που βρήκαν για το οποίο όμως οι Έλληνες αστυνομικοί εκφράζουν την έντονη δυσπιστία τους για το κατά πόσο θα μπορούσε να συνδεθεί με τον Μπεν αφού μετά από 25 χρόνια είναι σχεδόν αδύνατο να μην είχε αλλοιωθεί εντελώς.


Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!