Προσφυγικό: H Καυτή Πατάτα της Ειρήνης Μήτσιου



ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Η Καυτή Πατάτα

Γράφει η Ειρήνη Μήτσιου .
Η όλη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος από την αρχή υπήρξε μία παταγώδης αποτυχία σε όλο τον οργανωτικό και επικοινωνιακό σχεδιασμό. Ο Αλέξης και οι αρμόδιοι υπουργοί του διαβεβαίωσαν τον ελληνικό λαό ότι η φιλοξενία των προσφύγων θα είναι προσωρινή, ενώ φαίνεται να ισχύει το «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού». Η αδιαφάνεια στον τρόπο λειτουργίας, φύλαξης και κυρίως χρηματοδότησης των κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας, η απαγόρευση της δημοσιογραφικής καταγραφής των άθλιων συνθηκών που επικρατούν, η ανυπαρξία ικανών δομών για την ομαλή ένταξη των φιλοξενούμενων στην ελληνική πραγματικότητα, η μη υλοποίηση της εξαγγελίας για τη λειτουργία ειδικών σχολικών μονάδων για την κοινωνικοποίηση και διαπαιδαγώγησή τους, όλα αυτά δείχνουν την προχειρότητα, τον ερασιτεχνισμό, την αδιαφορία, ακόμη και την κερδοσκοπία κρατικών παραγόντων. 
Το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά είναι να αποφεύγουν τις ευθύνες τους καταφεύγοντας στον κοινωνικό αυτοματισμό, όπως κάνουν σε όλους τους τομείς. Στο προσφυγικό συγκεκριμένα διχάζουν την κοινωνία με την τεχνητή πόλωση μεταξύ «φιλόξενων» και «αφιλόξενων» πολιτών και τοπικών κοινωνιών, ενώ στην πραγματικότητα την ευθύνη φέρει ακέραια η ίδια η κυβέρνηση που δεν είχε από την αρχή μια σαφή και αποτελεσματική πολιτική στο προσφυγικό ζήτημα. Το χειρότερο είναι ότι παρακολουθούμε μια κυνική αριστερή κυβέρνηση να εφαρμόζει κατά γράμμα τις εντολές του ΝΑΤΟ και πληρώνουμε τα σπασμένα του συριακού πολέμου, όπου με την εμπλοκή μας δεν έχουμε κανένα όφελος παρά μόνο ζημία!    
Ειρήνη Μήτσιου, πρώην Συντονίστρια Ο.Μ.Ωραιοκάστρου


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!