Γερμανία: Απέτρεψαν βομβιστική επίθεση - Ανθρωποκυνηγητό για 22χρονο Σύρο

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην πόλη Τσέμνιτς της ανατολικής Γερμανίας, στο κρατίδιο της Σαξονίας, ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου (09.10.2016) μετά από πληροφορίες για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση. Ένας 22χρονος Σύρος αναζητείται ενώ ήδη ανακρίνονται τρια άτομα που φέρονται να είχαν επαφές μαζί του.

Όλα ξεκίνησαν όταν άρχισε να κάνει το γύρο του διαδικτύου η είδηση πως μια κατοικημένη περιοχή στη Σαξονία εκκενώνεται και αναπτύσσονται εκεί πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις. Το σημείο αποκλείστηκε, δόθηκε εντολή εκκένωσης των σπιτιών, με την αστυνομία να κάνει λόγο για «στατική απειλή».

Η επιχείρηση έγινε στη συνοικία Φριτς-Χέκερτ Γκέμπιετ της πόλης Τσέμνιτς, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Σαξονίας. Η αστυνομία, μέσω του λογαριασμού της στο twitter κάλεσε τους κατοίκους της συνοικίας να μείνουν σπίτια τους και να μην ανεβάζουν φωτογραφίες και video στα social media.

"H κατάσταση είναι υπό έλεγχο, υπάρχει ηρεμία στους κατοίκους, δεν υπάρχει πανικός", δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας. Οι πληροφορίες που οδήγησαν στην αστυνομική αυτή επιχείρηση διαβιβάστηκαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών εσωτερικού. Η πληροφορία για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση στη Γερμανία και συγκεκριμένα στην πόλη Τσέμνιτς δόθηκε στις τοπικές αρχές το βράδυ της Παρασκευής (08.10.2016).

Αργότερα, έγινε γνωστό πως βρέθηκαν εκρηκτικά και ότι η γερμανική αστυνομία απέτρεψε ουσιαστικά μια επικείμενη τρομοκρατική επίθεση. Πληροφορίες έκαναν λόγο για έναν άνδρα ζωσμένο με εκρηκτικά που δέχτηκε πυροβολισμό από αστυνομικούς αλλά κατάφερε να ξεφύγει. Το Associated Press μεταδίδει ότι τρία άτομα που φέρονται να είχαν επαφές με τον 22χρονο ύποπτο που καταζητείται, έχουν προσαχθεί και ανακρίνονται.

Η αστυνομία ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι εκκένωσε ένα κτίριο. "Η έκρηξη που ακούστηκε ήταν ένα μέτρο που έλαβε η αστυνομία για να εισέλθει στο κτίριο. Το πρόσωπο που αναζητείτο δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί".

Το αν υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών με την ύποπτο δεν έχει επιβεβαιωθεί. Το σίγουρο είναι πως εκείνος ή εκείνοι που προετοίμαζαν την επίθεση διαφεύγουν τη σύλληψη. Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία ενός 22χρονο Σύρου που ονομάζεται Τζάμπερ Αλμπάκρ. Ο ύποπτος, σύμφωνα με την αστυνομία, γεννήθηκε Ιανουάριο του 1994, φορά μαύρη μπλούζα με κουκούλα και είναι "ύποπτος για προετοιμασία βομβιστικής επίθεσης".

"Πρέπει να υποθέσουμε ότι ο άτομο αυτό είναι επικίνδυνο" είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Τομ Μπέρνχαρντ μιλώντας στη Bild.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ και rt.com
Φωτογραφίες: DPA / ΑΠΕ - ΜΠΕ


Πηγή: www.newsit.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!