Όλγα Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας

Μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας από τον λαό έστειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη τονίζοντας ότι η εικόνα της κυβέρνησης δεν αλλάζει από τη Ν.Δ., από τις φωνές της Ν.Δ. και διάφορες στημένες διαδικασίες.

Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ, στο περιθώριο ομιλίας της σε συνέδριο στα Γιάννενα, σημείωσε ότι η αντιπολίτευση της Ν.Δ. δεν είναι χρήσιμη, αλλά επικίνδυνη και ασκεί κριτική για τη στάση της να ζητεί επανειλημμένα εκλογές, για τη στάση της αναφορικά με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που τη «βλέπουμε να γίνεται φερέφωνο συμφερόντων», αλλά και τη στάση της σχετικά με τη συντονιστική επιτροπή διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Σχετικά με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι για την κυβέρνηση «αποτελεί ρύθμιση στο αυτονόητο, μια αυτονόητη παρέμβαση της πολιτείας ως όφειλε για τη διαχείριση ενός δημόσιου αγαθού». «Αυτό όμως εξελίχθηκε σε μια μείζονα σύγκρουση πολλαπλών συμφερόντων», είπε βάλλοντας κατά της Ν.Δ., η οποία, και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, «αλλά κυρίως η ΝΔ, αποφάσισε να το χειριστεί με έναν τρόπο, ώστε να συμβάλει στη μη λύση του προβλήματος, όσο μπορεί, με τελικό στόχο την αποδόμηση της κυβέρνησης μέσα από την αποδόμηση του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες».

Ανέφερε ότι η ΝΔ, όπως θα όφειλε μια χρήσιμη και ώριμη αντιπολίτευση, θα έπρεπε από πριν να συμβάλει σε έναν γόνιμο διάλογο, αλλά αρνήθηκε να το κάνει. «Θα όφειλε» συνέχισε, «να συμβάλει στη σύσταση του ΕΣΡ, δεν το έκανε, και μάλιστα τορπίλισε τη διαδικασία και σήμερα κόπτεται περί αδιαφάνειας που δήθεν δημιουργεί η κυβέρνηση».

Αναφορικά με τη Συντονιστική Επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση που συγκροτήθηκε, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι εάν υποθέσουμε πως η επιτροπή αυτή συγκροτούνταν από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, η αντιπολίτευση θα κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να επιβάλει απόψεις με άλλο ένα κομματικό όργανο. Επισήμανε ότι αποτελείται από φορείς, κοινωνικούς, επιστημονικούς, αυτοδιοικητικούς, ώστε να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερα ο διάλογος και τόνισε -ασκώντας κριτική στη Ν.Δ.- ότι αντί να γίνει ένας χώρος συμβολής σύγκλησης στην ώριμη απαίτηση αναθεώρησης του Συντάγματος, και εξέτασης σημείων συμπτώσεων ή διαφωνιών, γίνεται πάλι ένα πεδίο αντιπαράθεσης.

Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι «αυτή είναι μια τακτική που έχει παγιώσει η ΝΔ για όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον τόπο» για να τονίσει πως «αυτή δεν είναι μια χρήσιμη αντιπολίτευση, είναι μια επικίνδυνη αντιπολίτευση διότι δημιουργεί άλλου τύπου αντανακλαστικά που κανείς, εκτιμώ ούτε οι ίδιοι, δεν θα ήθελαν να δουν μπροστά τους».

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!