Φωτήλας: Το Ποτάμι να συνεργαστεί με τη ΝΔ

Συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία πρότεινε ο βουλευτής του Ποταμιού Ιάσων Φωτήλας, λέγοντας ότι το κόμμα του δεν μπορεί να συνεχίσει να έχει αυτόνομη πολιτική δράση.

Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο κ. Φωτήλας είπε:

«Εγώ είμαι ανοικτός σε μια τέτοια προοπτική, με δεδομένη την πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη». Ωστόσο, διέψευσε ότι ήδη υπάρχει συμφωνία δική του για ένταξη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως ανέφερε ο κ. Φωτήλας, τις απόψεις του τις έχει εκφράσει εδώ και καιρό στον Σταύρο Θεοδωράκη και έχει στείλει και σχετική επιστολή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού.

Αναλυτικά, ο κ. Φωτήλας ανέφερε:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, είναι εκτός από κακή και επικίνδυνη και πρέπει να φύγει. Από τη στιγμή που εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εγώ τοποθετήθηκα δημόσια και χαιρέτησα αυτήν την εκλογή ως πολύ θετική- κάτι που έχει κάνει και ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης, επανειλημμένως, σε σχέση με τον μεταρρυθμιστικό λόγο του Μητσοτάκη.

»Επίσης είπα ότι Το Ποτάμι, θα έπρεπε να μπει στη διαδικασία ενός διαλόγου με τη ΝΔ, στη βάση συγκεκριμένων συγκλίσεων, ο οποίος θα μπορούσε να φέρει μία μετεκλογική συνεργασία των δύο αυτόνομων δυνάμεων. Αντί αυτού, έξι μήνες τώρα, Το Ποτάμι, έκανε ακριβώς τα αντίθετα. Μπήκε σε μία διαδικασία διαλόγου με το ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να βγει χαμένο, μετά το αναπόφευκτο ναυάγιο και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να μην έχει ξεκάθαρο λόγο και συγκεκριμένες θέσεις.

»Στον πρόεδρο του κόμματος εγώ το έχω πει, ότι Το Ποτάμι κατ’ εμέ, αυτόνομα έχει τελειώσει. Πρέπει να δει λοιπόν, που υπάρχει ένα περιθώριο συνεργασίας. Ο Σταύρος το ξεκίνησε, βλέποντας ότι υπήρχε, με την κ. Γεννηματά. Εγώ είμαι μιας αντίθετης γνώμης. Εδώ υπάρχει ένα παράδοξο, ξεκίνησε έναν διάλογο με την κ. Γεννηματά, ενώ από την άλλη, έλεγε ότι χαιρέτιζε τον μεταρρυθμιστικό λόγο του κ. Μητσοτάκη. Ε, δεν γίνονται όλα… πρέπει να διαλέξεις».


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!