Mέι: Επιθυμώ να ακούσω όλες τις απόψεις για τη διαδικασία του Brexit

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι επιθυμεί να ακούσει «τις διαφορετικές απόψεις» που έχει η ομάδα των υπουργών της προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η χώρα είναι πλήρως προετοιμασμένη για τις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπός της.

Η Μέι, που ορίστηκε πρωθυπουργός λίγο αφού οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την ΕΕ, έχει ζητήσει από το υπουργικό της συμβούλιο, που είναι διχασμένο μεταξύ αυτών που τάχθηκαν υπέρ του Brexit και αυτών που ήθελαν την παραμονή της χώρας στο μπλοκ, να προετοιμαστεί για τις διαπραγματεύσεις προτού εκείνη ζητήσει την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 για να ξεκινήσει το επίσημο διαζύγιο της Βρετανίας από την ΕΕ στα τέλη Μαρτίου.

Μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για έντονες διαφωνίες μεταξύ κάποιων υπουργών, με την εφημερίδα Telegraph να αναφέρει σε άρθρο της «πληροφορίες» ότι ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ ενδέχεται να παραιτηθεί εξαιτίας της υποστήριξής του σε ένα «πιο ήπιο Brexit», το οποίο θα προβλέπει τη διατήρηση κάποιων δεσμών με την ΕΕ.

«Η πρωθυπουργός εστιάζει στο να διασφαλίσει ότι θα προετοιμαστούμε για τις διαπραγματεύσεις και ότι θα πετύχουμε την καλύτερη συμφωνία για τη Βρετανία», εξήγησε η εκπρόσωπος της Μέι.

«Η πρωθυπουργός θέλει να προετοιμαστεί πλήρως για τις διαπραγματεύσεις αυτές. Αυτό σημαίνει να ακούσει τις διαφορετικές απόψεις των υπουργών, των υπηρεσιών, των εμπλεκόμενων (...) τελικά πρέπει να διασφαλίσουμε ότι εργαζόμαστε από κοινού για να διασφαλίσουμε ότι το Brexit θα είναι επιτυχές», πρόσθεσε η ίδια.

Τόνισε μάλιστα ότι η Μέι έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον Χάμοντ.

Μια πηγή από το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι οι φήμες ότι ο Χάμοντ βρίσκεται κοντά στην παραίτηση και ότι εμποδίζει τη διαδικασία του Brexit είναι «εντελώς αναληθείς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!