Κατεπείγουσα έρευνα για την υποκλοπή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του αντιπροέδρου του ΣτΕ

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι της υποκλοπής της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες ενώπιον του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου. 

Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Σπυρίδων Παππάς. 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος ανακοίνωσε ότι διαβίβασε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου δειγματοληπτικά «ορισμένα από τα πολλά πρόσφατα δημοσιεύματα που αποτυπώνουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων, όπως παραβίαση και ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, παραβίαση απορρήτου επικοινωνίας και χρήση πληροφοριών που αποκτήθηκαν, εκβίαση, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση μυστικότητας συνεδριάσεων δικαστηρίου, για ενδεχόμενες δικές της ενέργειες».

Τα στοιχεία αφορούν τη διαρροή στον Τύπο προσωπικών δεδομένων του δικαστικού λειτουργού.

 

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!