Έναρξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, στο επισιτιστικό πρόγραμμα της «Αποστολής»

Η υποβολή αιτήσεων και η παραλαβή των δικαιολογητικών ξεκινησε σε 145 ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, προκειμένου να συνεχιστεί για πέμπτη χρονιά το πρόγραμμα «Η Εκκλησία στο Σπίτι», το οποίο αφορά τη διανομή δεμάτων τροφίμων σε μηνιαία βάση σε οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 6.000 ευρώ.

Απίστευτη ιστορία στην Αγία Νάπα - Καμαριέρα έγινε... «πλούσια», κλέβοντας συστηματικά μικροποσά από τα πορτοφόλια τουριστών, ενοίκων του ξενοδοχείου.
«Άγιο» είχε σήμερα, Σάββατο (22/10/2016) ένα νεαρό ζευγάρι στο Κρυονέρι Αιτωλοακαρνανίας, όταν ξαφνικά ένας μεγάλος βράχος διέλυσε τη στέγη και…
Στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής  επέστρεψε ο 63χρονος συνταξιούχος αστυνομικός και υποψήφιος με την Χρυσή Αυγή στην…
Η μικρή εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα της Ρωσίας για ταλέντα και εξέπληξε κοινό και κριτική επιτροπή με το ταλέντο της.
Αυτή τη σαλάτα πρέπει να τη δοκιμάσετε! Είναι πραγματικά φανταστική!
Είναι πραγματικά τόσο όμορφη
Ένα βίντεο που σκοπό έχει την πρόληψη και πρέπει όλοι να το δούμε...
Και ενώ οι γονείς του αξέχαστου Παντελή Παντελίδη ζητούν δικαίωση για το παιδί τους που τόσο άδικα άφησε την τελευταία…

Το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά κατοίκους ενοριών που υπάγονται στην Περιφέρεια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Οι ενδιαφερόμενοι που έχουν ανάγκη βοηθείας σε τρόφιμα και πληρούν τα κριτήρια μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην ενορία της κατοικίας τους, το αργότερο έως 11 Νοεμβρίου 2016. Για την επιλογή των επωφελούμενων του προγράμματος συνεκτιμώνται, μέσω μοριοδότησης.

Κοινωνικά-οικονομικά κριτήρια επιλογής υποψηφίων:

Εισοδηματικά κριτήρια, για ένα άτομο, 0 έως 6.000 ευρώ συν 1.500 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας, όπως αυτά δηλώνονται στο φετινό εκκαθαριστικό φορολογίας 2015. Εφόσον πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια, η βοήθεια θα δοθεί κατά προτεραιότητα σε μονογονεϊκές οικογένειες, μισθωτούς/συνταξιούχους, οικογένειες με περισσότερα προστατευόμενα μέλη, οικογένειες με περισσότερα άνεργα μέλη, οικογένειες με ανάπηρα μέλη.

Υποχρεωτικά δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι:

Αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη (η αίτηση χορηγείται από την ενορία), αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου (για όλους) και άδεια διαμονής σε ισχύ (μόνο για αλλοδαπούς τρίτων χωρών), φετινό εκκαθαριστικό φορολογίας φορολογικού έτους 2015 (για όλους), πιστοποίηση διεύθυνσης κατοικίας με αντίγραφο Λογαριασμού ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ ή τηλεφωνίας (κινητής ή σταθερής) στο όνομα του αιτούντα ή συμβόλαιο ενοικίασης κατοικίας σε ισχύ μαζί με λογαριασμό στο όνομα του ιδιοκτήτη (για όλους), πρόσφατη βεβαίωση ανεργίας από ΟΑΕΔ για κάθε άνεργο μέλος της οικογένειας και πιστοποιητικό αναπηρίας σε ισχύ από αρμόδια επιτροπή (μόνο για αναπηρία 67% και άνω).


Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!