Μπερτομέου: "Το όνειρο έγινε πραγματικότητα"

Σε γράμμα που έστειλε ο Τζόρντι Μπερτομέου με αφορμή την έναρξη της EuroLeague 2016-17, δηλώνει ενθουσιασμένος για το νέο φορμάτ της διοργάνωσης και εξηγεί σε αδρές γραμμές τον τρόπο λειτουργίας του νέου αυτού μοντέλου, αλλά και τις πολλές δυνατότητες που προσφέρει.

Το γράμμα του Τζόρντι Μπερτομέου:

Την Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου, όταν ξεκινούν τα επίσημα παιχνίδια της Turkish Airlines Euroleague 2016-17 με τον αγώνα Ρεάλ Μαδίτης - Ολυμπιακός, μια νέα εποχή για το Ευρωπαϊκό μπάσκετ θα αρχίσει.

Τα όνειρα ιδιοκτητών, αξιωματούχων, προπονητών, παικτών και δημοσιογράφων εν τέλει θα γίνουν πραγματικότητα. Η πρώτη Ευρωπαϊκή μπασκετική λίγκα θα ξεκινήσει. Αυτό ακριβώς ήταν το ζητούμενο από το 2000, όταν οι σύλλογοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη δική τους διοργάνωση και την ονόμασαν Euroleague.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, οι φίλαθλοι θα απολαμβάνουν καθεμιά ξεχωριστά και όλες μαζί τις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης να αγωνίζονται κάθε βδομάδα, από τον Οκτώβρη μέχρι το Μάρτη, χωρίς διακοπή, για να φτάσουν στα Playoffs που θα οδηγήσουν τις τέσσερις καλύτερες ομάδες στο Final Four.

Η τελειότητα και η ποιότητα αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της Λίγκας και του πρότζεκτ μας. Η αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που αγαπούν το άθλημα μας είναι ο κύριος στόχος, όπως επίσης και η ευθύνη μας.

Τα τελευταία 15 χρόνια, οι σύλλογοί μας πήραν τις αναγκαίες αποφάσεις ώστε να μεγαλώσουν και να βελτιώσουν την EuroLeague στο βαθμό της επαναστατικοποίησης του Ευρωπαϊκού αθλητικού μοντέλου μέσω της δημιουργίας μιας πραγματικής λίγκας. Δίχως την εξαιρετική συνεισφορά των παικτών μας, των προπονητών μας και των διαιτητών μας, αυτό δεν θα ήταν εφικτό.

Η αλλαγή στο μοντέλο της διοργάνωσης δεν μπορεί να σταθεί μόνη της, αλλά έρχεται μαζί με την αλλαγή στην παρουσίαση της Turkish Airlines EuroLeague στα γήπεδα, στην τηλεόραση και σε όλο το ψηφιακό περιβάλλον που είναι τόσο ουσιώδες στη σημερινή εποχή για τους φιλάθλους μας. Σ' αυτήν την προσπάθεια, όταν έχεις τη στήριξη ενός συνεργάτη όπως η IMG, αυτό είναι εγγύηση επιτυχίας για το πρότζεκτ.

Σ' αυτή τη νέα εποχή της μπασκετικής Ευρώπης, οι σύλλογοί μας θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν αθλητικά πρότζεκτ βασισμένα σε ένα σταθερό επενδυτικό σχέδιο τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, που έχει ως συνέπεια να είναι πιο εύκολη η οικονομική βιωσιμότητά τους, προσφέροντας στους συνεργάτες μεγαλύτερη έκθεση με περισσότερες ευκαιρίες προσέγγισης του κοινού, βελτιώνοντας τη στρατηγική γύρω από τη σταθερή πώληση των εισιτηρίων εκ των προτέρων, και βελτιώνοντας επίσης τις συμφωνίες με τα στάδια πάνω σε ένα πιο προβλέψιμο καλεντάρι. Η αύξηση πάνω από 50% των εσόδων της Λίγκας θα βοηθήσει επίσης τους συλλόγους να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στους φιλάθλους τους.

Οι φίλαθλοι είναι και πρέπει να είναι στο κέντρο των αποφάσεων μας. Και είναι για αυτούς που οι σύλλογοί μας έχουν δημιουργήσει αυτή την Ευρωπαϊκή μπασκετική λίκγα που εσείς όλοι πρόκειται να απολαύσετε, ξεκινάει τώρα και θα συνεχίσει στο μέλλον.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΡΧΙΖΕΙ!

Τζόρντι Μπερτομέου

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Euroleague


Πηγή: www.sport24.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!