Αύριο και την Παρασκευή αποφασίζει το ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Την ώρα που οι αναταράξεις σε δικαστικό και πολιτικό επίπεδο δεν λένε να κοπάσουν, αρχής γενομένης από τη ματαίωση της διάσκεψης στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, ο πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου όρισε πριν από λίγο τη νέα ημερομηνία σύγκλησης της Ολομέλειας των συμβούλων Επικρατείας για το «καυτό θέμα» των τηλεοπτικών αδειοδοτήσεων.

Έτσι, η ματαιωθείσα στις 30 Σεπτεμβρίου λόγω ….κλίματος διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ αναμένεται να επαναληφθεί αύριο το απόγευμα και να συνεχιστεί το πρωί της Παρασκευής.

Η ανακοίνωση έγινε μόλις 24 ώρες πριν τη σύγκληση της Ολομέλειας, με μια «αιφνιδιαστική» κίνηση από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκο Σακελλαρίου οι χειρισμοί του οποίου, κατά την προηγούμενη διάσκεψη είχαν προκαλέσει σφοδρή κριτική.

Κυρίως για την εξήγηση που προέβαλε για τη ματαίωση της διάσκεψης εκείνης, εκδίδοντας μάλιστα και ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε πως η εξέλιξη αυτή ήταν αποτέλεσμα «του κλίματος που επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις εκκρεμείς υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών». Λίγο μετά την ανακοίνωση αυτή του κ. Σακελλαρίου είχε ακολουθήσει άλλη ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ που υιοθετούσε τους λόγους που επικαλέστηκε ο κ. Σακελλαρίου διαψεύδοντας παράλληλα ότι υπήρξε ένταση στην ωραία διάσκεψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως οι διαφωνίες που υπήρξαν στη ματαιωθείσα διάσκεψη ήταν έντονες όπως διαφάνηκε και στις επιστολές παραίτησης που υπέβαλαν από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ οι αντιπρόεδροι Κατερίνα Σακελλαροπούλου και Χρήστος Ράμος.

Το ερώτημα είναι πλέον εάν οι διαφωνίες έχουν αρθεί ή τουλάχιστον …αμβλυνθεί στην κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη που θα κρίνει το μέλλον του τηλεοπτικού τοπίου της χώρας.


Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!