Ιωάννινα: Ανησυχία από τις συνεχείς μετασεισμικές δονήσεις

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στο μεγαλύτερο μέρος του Νομού Ιωαννίνων μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στις 11.14, το βράδυ του Σαββάτου.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την ευρύτερη περιοχή, από την Κέρκυρα έως την Κοζάνη και τη Θεσσαλονίκη.

Το επίκεντρο, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, εντοπίζεται 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Ιωαννίνων, κοντά στην περιοχή του Καλπακίου.

Το zougla.gr επικοινώνησε με τις αρχές των Ιωαννίνων και μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

Σε επικοινωνία του zougla.gr με τον Κώστα Καψάλη, δήμαρχο Πωγωνίου, του δήμου όπου εντοπίζεται το επίκεντρο του σεισμού, ανέφερε ότι κάποια παλιά σπίτια έχουν υποστεί μικροζημιές και ρωγμές ενώ έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις σε συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου.

Συνεργεία της Περιφέρειας επιχειρούν ήδη για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου ενώ αρκετοί κάτοικοι, κυρίως αυτοί που διαμένουν σε παλιά σπίτια παραμένουν ανάστατοι έξω από αυτά, λόγω των μετασεισμών που σημειώνονται.

Ο σεισμός είχε πολύ μικρό εστιακό βάθος αλλά και μεγάλη χρονική διάρκεια και μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί πάνω από δεκαπέντε μετασεισμικές δονήσεις.

Αρκετά όμως είναι τα προβλήματα καταπτώσεων και κατολισθήσεων στο οδικό δίκτυο.

Η Εθνική Οδός Ιωαννίνων Κοζάνης έκλεισε από καταπτώσεις, ενώ ανάλογα προβλήματα σημειώθηκαν προς τα Πράμαντα, το Καλέντζι και τους Κήπους.

Εικόνες πανικού εκτυλίχθηκαν και στην πόλη των Ιωαννίνων, με δεκάδες κατοίκους να βγαίνουν στους δρόμους και τα μαγαζιά να αδειάζουν μέσα σε λίγα λεπτά.

Το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής αλλά και της αστυνομίας πήραν «φωτιά» από πολίτες που προσπαθούσαν να πληροφορηθούν στοιχεία για τον σεισμό και να εκφράσουν την αγωνία τους.

Επίσης ζημιές καταγράφηκαν στο παρεκκλήσι που βρίσκεται στη Μονή Βελλάς από τον ισχυρό σεισμό.

Στο κεντρικό μοναστηριακό συγκρότημα δεν έχουν προκληθεί προβλήματα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ζημιές σημειώθηκαν στα κελιά από το Μοναστήρι της Παναγίας στους Ασπραγγέλους Ζαγορίου.

Εκεί ζει ένας μοναχός, ο οποίος ενημέρωσε την Πολιτική Προστασία για την κατάρρευση τμημάτων της τοιχοποιίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα σε κατοικίες της περιοχής.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!