Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι ασκήσεις ετοιμότητας σεισμού στο δήμο Παύλου Μελά. Δηλώσεις δημάρχουκ Δ. Δεμουρτζίδη και αντιδημάρχου κ Σ. Λαζαρίδη [φώτο] [video]



ρεπορταζ avatopnpress.gr

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η άσκηση σεισμού στο πρώην στρ. Καρατάσιου που διοργάνωσε το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Παύλου Μελά και μέλη των συνεργαζόμενων, πιστοποιημένων εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας που δραστηριοποιούνται στο δήμο (ΛΕΦΕΔ, ΕΠΟΜΕΑ, Έλληνες Διασώστες, ΠΡΟΤΕΚΤΑ, Εθελοντές Ελλάδος, Φίλοι του Δάσους, 7o Σύστημα Αεροπροσκόπων Μετεώρων-Πολίχνης, 3ο σύστημα ναυτοπροσκοπων Παύλου Μελά).
Η άσκηση ξεκίνησε την Πέμπτη  με ενημέρωση στα σχολεία και ολοκληρώθηκε το Σάββατο 15/10/2016.
Η άσκηση περιελάμβανε, εγκατάσταση καταυλισμού, υποδοχή και καταγραφή σεισμοπαθών, μέριμνα και παροχή πρώτων βοηθειών μετά από σεισμό. Επίσης θα εκτελεστεί απεγκλωβισμός από τις εθελοντικές ομάδες μετά από κατάρρευση κτιρίου σε μετασεισμό.
Στόχος της άσκησης ήταν πρώτον, η άσκηση πλήρους κινητοποίησης και συντονισμού όλων των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών και δεύτερον, η σταδιακή ανάπτυξη αντισεισμικής συνείδησης και συμπεριφοράς σε όλους του πολίτες, μέσω της διαρκούς ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης, εκπαίδευσης και συμμετοχικής δράσης σε παρόμοιες ασκήσεις.

Περισσότερα για το σενάριο της άσκησης δείτε εδώ
 






"σεισμόπληκτοι" με τον αντιδήμαρχο κ Σ. Λαζαρίδη


Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό εδώ




Δείτε περισσότερα video απο την άσκηση στο καναλι του avatonpress.gr στο youtube


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!