Ποροσένκο: Δεν περιμένουμε πολλά από τις συνομιλίες με Πούτιν

Απαισιόδοξος για τη συνάντηση την οποία θα έχει στο Βερολίνο την Τετάρτη με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, σε ό,τι αφορά την ένοπλη διαμάχη στις ανατολικές ουκρανικές επαρχίες.

«Για την συνάντηση της Τετάρτης, ας μην έχουμε πολύ υψηλές προσδοκίες», δήλωσε ο επικεφαλής του ουκρανικού κράτους από το Όσλο της Νορβηγίας, όπου βρίσκεται.

«Ναι, είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον της Ουκρανίας, δυστυχώς όμως δεν είμαι τόσο αισιόδοξος για τη συνάντηση. Θα χαρώ πολύ, ωστόσο, να διαψευστώ», είπε ο κ. Ποροσένκο.

Στη συνάντηση θα λάβουν μέρος ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, η οποία και θα φιλοξενήσει τους τρεις αρχηγούς κρατών σε γερμανικό έδαφος.

Πρόκειται για το «σχήμα της Νορμανδίας», δηλαδή τις συνομιλίες για το ουκρανικό μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας με τη συμμετοχή της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Οι μάχες μεταξύ ουκρανικών κυβερνητικών και φιλοκυβερνητικών δυνάμεων και φιλορώσων αποσχιστών ανταρτών, οι οποίοι στηρίζονται από τη Ρωσία, έχει κοστίσει 9.600 ζωές στις ουκρανικές επαρχίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ από τα μέσα του 2014.


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!