Βρήκαν ενεργή νάρκη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ανοιχτά της Σκοπέλου

Μία νάρκη, από την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, έχει εντοπισθεί ανοιχτά της Σκοπέλου.

Η νάρκη είναι ενεργή και δεν έχει διαβρωθεί, ενώ την εντόπισε πριν από περίπου 40 ημέρες ένας τουρίστας που έκανε βουτιές με μάσκα. Αμέσως ενημερώθηκαν οι λιμενικές αρχές του νησιού και η νάρκη βρέθηκε σε βάθος 7 μέτρων, σε απόσταση περίπου 70 μ. από την ακτή.

Λίγες ημέρες αργότερα μετέβησαν στο Λουτράκι της Σκοπέλου άνδρες της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών, οι οποίοι καταδύθηκαν στο σημείο και διαπίστωσαν ότι η νάρκη είναι ενεργή αφού δεν έχει υποστεί διάβρωση.

Η εξουδετέρωσή της όμως ήταν αδύνατη, διότι σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται τα υποβρύχια καλώδια της ΔΕΗ, μέσω των οποίων ηλεκτροδοτείται όλο το νησί και μια πιθανή αστοχία, ενδέχεται να προκαλούσε μεγάλες ζημιές και να βύθιζε την Σκόπελο στο σκοτάδι.

Ο δήμος Σκοπέλου και το τοπικό Λιμεναρχείου με έγγραφό τους προς τη ΔΕΗ ζητούν την απομάκρυνση των καλωδίων από το συγκεκριμένο σημείο, ώστε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η διαδικασία εξουδετέρωσης της νάρκης.

Μέχρι να συμβεί αυτό, το σημείο που εντοπίσθηκε η νάρκη θα είναι αποκλεισμένο, ενώ, σύμφωνα με τα όσα είπαν ο δήμαρχος και ο Λιμενάρχης στο ΑΠΕ, ήδη φυλάσσεται και έχει σηματοδοτηθεί με σημαδούρα.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!