Θέατρο Πάνθεον: Με Ρωμαίο και Ιουλιέτα και Ηρακλή

Tο θέατρο ΠΑΝΘΕΟΝ, ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, ώρα 12:00 μμ, για να παρουσιάσει τις θεατρικές παραγωγές της σεζόν 2016-2017:

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη,

«Ηρακλής οι 12 Άθλοι» σε σκηνοθεσία Απόλλωνα Παπαθεοχάρη.

Στο φουαγιέ του θεάτρου, όπου θα δοθεί η συνέντευξη, θα βρίσκονται όλοι οι συντελεστές – σκηνοθέτες, ηθοποιοί, χορευτές, μουσικοί – με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των δημοσιογράφων, για τις φετινές φιλόδοξες παραγωγές του ΠΑΝΘΕΟΝ.

ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ

σε διασκευή/σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη

Το ποιητικό αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», η πιο σπαρακτική ιστορία αγάπης στο παγκόσμιο δραματολόγιο θα ζωντανέψει στη σκηνή του θεάτρου Πάνθεον, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη.

Αυτή τη φορά, ο πολυσχιδής Δημήτρης Λιγνάδης θα επιχειρήσει κάτι παράτολμο που δεν έχει ξαναγίνει: τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, θα τους παίξουν έφηβοι, οι οποίοι βρίσκονται σχεδόν στην ίδια ηλικία, στην οποία ήταν και οι πραγματικοί ήρωες του έργου. Την ηλικία της αθωότητας αλλά και της απολυτότητας του συναισθήματος.

Ρωμαίος θα είναι ο 16χρονος Γιάννης Τσουμαράκης, και Ιουλιέτα η 15χρονη Δανάη Βασιλοπούλου.

Το στοίχημα του Δημήτρη Λιγνάδη είναι διπλό: να μας μεταφέρει μέσα από τα μάτια των νέων παιδιών ερασιτεχνών ηθοποιών, την ωραιότερη ιστορία αγάπης που έχει γραφτεί ποτέ και να μας αποκαλύψει την αντιπαραβολή των δύο κόσμων: Της αγνότητας, της δύναμης, αλλά και της απολυτότητας του εφηβικού έρωτα από τη μία, τον φαρισαϊκό καθωσπρεπισμό, τον υποκριτικό ρεαλισμό και τον φθόνο των ενηλίκων από την άλλη.

Στις εκπλήξεις της παράστασης συγκαταλέγεται και η επιλογή του Στάθη Ψάλτη, ο οποίος θα υποδυθεί την παραμάνα της Ιουλιέτας!

Ο Δημήτρης Πιατάς θα ενσαρκώσει τον πατέρα Λαυρέντιο, μητέρα της Ιουλιέτας θα είναι η Ελισάβετ Μουτάφη, ενώ θα δούμε ακόμη τους: Σταύρο Βόλκο, Βασίλη Μηλιώνη, Πάνoς Παπαδόπουλο, Ρένο Ρώτα, Νικόλα Στραβοπόδη, Θάνο Τοκάκη, Γιωργή Τσουρή, και τον Δημήτρη Λιγνάδη, σε ένα 20μελή θίασο.

Η μετάφραση είναι του Διονύση Καψάλη, τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει αναλάβει ο Απόλλωνας Παπαθεοχάρης, τη μουσική ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος και την κίνηση η Πωλίν Ούγκε.

HΡΑΚΛΗΣ, ΟΙ 12 ΑΘΛΟΙ

Σκηνοθεσία: Απόλλων Παπαθεοχάρης

Από Κυριακη 16 Οκτωβρίου στο θέατρο Πάνθεον.

Ο σπουδαιότερος, ισχυρότερος και πιο δημοφιλής ήρωας στην ελληνική μυθολογία έρχεται στο θέατρο ΠΑΝΘΕΟΝ, από 16 Οκτώβρη με μια παράσταση- υπερπαραγωγή για όλη την οικογένεια σε σύλληψη, σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια Απόλλωνα Παπαθεοχάρη και Ηρακλή το Νίκο Κουρή. Μαζί του στο ρόλο του Ευρυσθέα η μεγάλη Κυρία του Θεάτρου Ρούλα Πατεράκη και ένας πολυπληθής θίασος ηθοποιών και χορευτών.

Δώδεκα διαφορετικά σκηνικά, ζωντανεύουν τους 12 Άθλους του μυθικού ήρωα, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα και καθηλώνοντας μικρούς και μεγάλους.

Η παράσταση είχε ανέβει και πριν από δύο χρόνια σημειώνοντας τεράστια επιτυχία με τον Σάκη Ρουβά στο ρόλο Ηρακλή.

«Με μια σύγχρονη γραφή, μουσική και τραγούδια τα ερεθίσματα του μυθολογικού υλικού είναι τόσο διαπαιδαγωγικά όσο και διασκεδαστικά, με σκοπό την παρακίνηση της εύπλαστης παιδικής ψυχής και την πιθανή αφύπνιση του αυθορμητισμού και της αμελημένης προσπάθειας του κάθε ενήλικα», αναφέρει στο σημείωμα του ο σκηνοθέτης Απόλλωνας Παπαθεοχάρης

 


Πηγή: www.madata.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!