Ν. Βούτσης: Το αποτύπωμα μένει τελευταίο

Να ενισχύσει το κυβερνητικό αφήγημα περί εξάντλησης της τετραετίας επιχείρησε ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης δηλώνοντας ότι ο σχεδιασμός είναι να εξαντλήσουμε την τετραετία. Ερωτηθείς από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για το ενδεχόμενο εκλογών, απάντησε: «Είσαι καλά;  Τι λες τώρα; Θα εξαντλήσουμε τη περίοδο κανονικότατα γιατί έτσι πρέπει. Έχουμε συνομολογήσει ότι το αποτύπωμα είναι αυτό που αφήνει καθ’ όλη τη διάρκεια και μένει και τελευταίο».

Πρόσθεσε δε ότι «τα ενδιάμεσα (σ.σ. προκύπτουν) μόνο όταν συμβαίνουν υποχρεωτικές καταστάσεις είτε μέσα στην Βουλή είτε στην κοινωνία», συμπληρώνοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτος». Ωστόσο, διευκρίνισε ότι: «Μιλάμε για πράγματα τα οποία έχουν σχέση με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, ο οποίος είναι σαφέστατος και αφορά στην επόμενη τριετία». «Εντάξει, δεν υπάρχει ενδεχόμενο», κατέληξε.

Όσον αφορά την πορείας της αξιολόγησης ανέφερε ότι «ελπίζουμε πως θα τελειώσει η πρώτη αξιολόγηση επισήμως τις επόμενες ημέρες και ο μισός Οκτώβριος θα διατεθεί -ίσως και κάποιες ημέρες ή εβδομάδες από τον Νοέμβριο- πάντως στόχος είναι εντός του 2016 να έχει κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση». «Ελπίζουμε να κλείσουμε με όλα αυτά», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, σημειώνοντας ότι «αυτός είναι ο οδικός χάρτης και με προσδοκία για το χρέος πάλι εντός του 2016, ώστε να έχουμε καθαρή εικόνα πώς θα ξεκινήσει το νέο έτος», είπε.

Όσον αφορά τα νομοσχέδια που αναμένονται, ενημέρωσε ότι επίκειται η κατάθεση των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για το πλαστικό χρήμα και τα αδήλωτα εισοδήματα, ενώ, όπως είπε, βρίσκονται σε φάση ωρίμανσης τα νομοσχέδια για την κοινωνική οικονομία και ένα ακόμα για θέματα Δικαιοσύνης. 


Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!