Μόνο μέσω Αναθεώρησης η αλλαγή στο όριο ηλικίας των δικαστών

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ενημέρωση που έκανε στους Πρωτοδίκες υποστήριξε ότι οποιαδήποτε αλλαγή θα γίνει μέσω αναθεώρησης του Συντάγματος και όχι μέσω κάποιας νομοθετικής ρύθμισης. Η αναδίπλωση της ανώτατης δικαστικής λειτουργού έρχεται μία ημέρα μετά τις απαντήσεις πέντε δικαστικών ενώσεων σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

Υπενθυμίζεται, ότι τόσο η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων όσο και η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, η Ένωση των Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου και η Ένωση Μελών του ΝΣΚ, υποστήριξαν πως κάθε τροποποίηση του ανώτατου συνταγματικού ορίου ηλικίας των δικαστικών λειτουργών με τυπικό νόμο συνιστά ανεπίτρεπτη παραβίαση συνταγματικών προβλέψεων.

"Προκαλεί τρόμο κυρίως για την ευκολία και την ανεπίτρεπτη προχειρότητα με την οποία επιχειρείται να ξεπεραστούν ανυπέρβλητοι συνταγματικοί φραγμοί" ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!