Παράταση στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία -Για τρεις μήνες

Η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει για τρεις ακόμη μήνες την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στην οποία κηρύχθηκε η χώρα μετά από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς, δήλωσε σε δημοσιογράφους- μετά από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου- ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα παραταθεί για 90 ακόμη ημέρες, από τις 19 Οκτωβρίου, αναφέρει το Reuters.

Στις 20 Ιουλίου, πέντε ημέρες μετά από την αποτυχημένη απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης, που κόστισε τη ζωή τουλάχιστον 270 ανθρώπων, η Τουρκία κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Κάτι που επέτρεψε στην κυβέρνηση να εξαπολύσει μία γιγάντια επιχείρηση καταστολής του κινήματος των γκιουλενιστών, το οποίο κατηγορεί για την απόπειρα πραξικοπήματος.

Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί περίπου 32.000 άνθρωποι, σε σχέση με το πραξικόπημα, ενώ δεκάδες χιλιάδες έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα, μεταξύ άλλων στον στρατό, την αστυνομία και το δικαστικό σώμα.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!