Βουλή: Τσίπρας και Μητσοτάκης διασταυρώνουν εκ νέου τα ξίφη τους για τη διαπλοκή (ΔΕΙΤΕ LIVE)

Οι τηλεοπτικές άδειες και το έργο της Δικαιοσύνης βρέθηκαν στο επίκεντρο της προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Τσίπρας και Μητσοτάκης διασταύρωσαν τα ξίφη τους το μεσημέρι, ενώ οι πρωτολογίες των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώθηκαν, έχοντας στο μεταξύ προκαλέσει παρεμβάσεις υψηλόβαθμών στελεχών κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ύστερα από βαριές κατηγορίες που ακούστηκαν στην Ολομέλεια.

«Ζήτησα, στο τέλος της πρωτομιλίας μου, από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει ένα πράγμα: Αν κατά την γνώμη του υπήρχε σε αυτόν τον τόπο και υπάρχει σκάνδαλο Siemens. "Κύριε Μητσοτάκη ανεβήκατε στο βήμα της Βουλής και διαβάσατε την ομιλία που σας είχαν γράψει, σαν να μην ακούσατε τίποτα», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην δευτερολογία του στην Βουλή, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

«Γι' αυτά τα κόκκινα δάνεια κάποιοι πολίτες που δεν προστατεύονται, είδαν να γίνονται πλειστηριασμοί. Εσείς τι θα δώσετε» πρόσθεσε, απευθυνόμενος πάντα στον κ. Μητσοτάκη με αφορμή τα δάνεια της ΝΔ.

«Επειδή περιορίσαμε την προσφορά, δημιουργήσαμε αυτόν τον μεγάλο ανταγωνισμό. Κλείστηκαν επί τρείς ημέρες στην Γενική Γραμματεία και δεν ήξεραν που έχει φθάσει το ποσό. Γι' αυτό πήραμε τα 256 εκατομμύρια» είπε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ.

«Αυτό που κάνουμε έχει μια πολύ μεγάλη ιδιαιτερότητα: Κι άλλες κυβερνήσεις το προσπάθησαν, αλλά έκαναν πίσω. Δεν είναι εύκολο πράγμα, από το πρωί ως το βράδυ να τους έχεις όλους απέναντι να διαστρεβλώνουν τα πάντα» πρόσθεσε.

«Εμείς τους έχουμε όλους απέναντι και θέλει γενναιότητα ψυχής για να το κάνεις αυτό. Δώσαμε υπόσχεση στον ελληνικό λαό ότι θα πάμε ως το τέλος. Μας ενώνει η εντιμότητα. Εσείς είστε για την καρέκλα» είπε ο Πρωθυπουργός.

«Καταφέραμε και προστατεύσαμε το 95% της πρώτης κατοικίας μέχρι 280.000 ευρώ» είπε ο πρωθυπουργός στην δευτερολογία του.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τους δήμους, έτσι ώστε «όπως προστατεύσαμε την πρώτη κατοικία των φτωχών ανθρώπων από τις τράπεζες, να τις προστατεύσουμε και από το δημόσιο».

«Ο κ. Μητσοτάκης από την αρχή ως το τέλος της ομιλίας του σήμερα, έκανε απόπειρα μπούλινγκ στους δικαστικούς» είπε ο πρωθυπουργός.

«Δεν ακουσα κουβέντα απο την κ. Γεννηματά τι θα γίνει με τα θαλασσοδάνεια και αν θα τα επιστρέψει στον ελληνικό λαό» είπε ο Πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι άκουσε από την κ. Γεννηματά περί «ορφανών του Τσοχατζόπουλου», λέγοντας ότι αυτό αφήνει υπονοούμενα για συνενοχή, και την κάλεσε να μιλήσει με «διευθύνσεις και ονόματα», διαφορετικά θα είναι «κοινή συκοφάντης».

«Ποιοί είναι οι συνεργάτες του Τσοχατζόπουλου που είναι στον ΣΥΡΙΖΑ;» είπε ο κ. Τσίπρας, καλώντας την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να «μην ρίχνει λάσπη και να μιλήσει με ονόματα».

Παρεμβαίνοντας μετά τη δευτερολογία Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας πήρε εκ νέου το λόγο και είπε ότι "ο κ. Τσακαλώτος δεν είπε αυτά που είπατε κ. Μητσοτάκη, ούτε είναι αληθές ότι δεν έκλεισε η πρώτη αξιολόγηση. Διαβάστε τις ανακοινώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα έκλεισε επιτυχώς και τα 15 προαπαιτούμενα.

"Το 1,1 δισ. θα πάει για την αποπληρωμή χρεών και το 1,7 δισ. θα πάει για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών. Για το 1,7 πρέπει να υπάρχει πλήρης αναφορά, να υπάρχουν εκθέσεις και για τον Σεπτέμβριο. Αυτό θα αποτυπωθεί τις επόμενες μέρες από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Το 1,7 δισ. δεν θα δοθεί σε συνεδρίαση του Eurogroup. Ο κ. Τσακαλώτος δεν είπε ότι δεν έχουμε ανάγκη τα χρήματα, είπε ότι δεν έχουμε να πληρώσουμε ομόλογα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα" είπε ο πρωθυπουργός.

 

 


Πηγή: www.imerisia.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!