Στις 16.00 η Διάσκεψη για το ΕΣΡ λόγω των συνεχών διαβουλεύσεων

Έντονες είναι οι ζυμώσεις στη Βουλή για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Διάσκεψη των Προέδρων θα αρχίσει μία ώρα αργότερα από την προγραμματισμένη λόγω των συνεχιζόμενων διαβουλεύσεων.

Ειδικότερα η συνεδρίαση ήταν να αρχίσει στις 15.00 και μεταφέρθηκε για τις 16.00.

Nωρίτερα πληροφορίες ανέφεραν πως γίνονταν ζυμώσεις από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση στην κατεύθυνση της εκλογής στη θέση του προέδρου του ΕΣΡ του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Θανάση Κουτρομάνου.

Επίσης, συνεργάτες του προέδρου της Βουλής διέρρεαν ότι πρόκειται για την τελευταία προσπάθεια και αρνούνταν να σχολιάσουν τις πληροφορίες ότι έγινε αποδεκτή η πρόταση της Ν.Δ. για πρόεδρο τον Θ. Κουτρομάνο.

Από πλευράς Ν.Δ., μετά και τη σημερινή συνεδρίαση του άτυπου συντονιστικού οργάνου κοινοβουλευτικού έργου, τονίζεται ότι τα μέλη του ΕΣΡ πρέπει να ανταποκρίνονται στην ανάγκη για αντικειμενική, αμερόληπτη, ανεξάρτητη λειτουργία, χωρίς κανενός είδους κομματικά «καπελώματα» και πλειοψηφίες, καθώς και ότι η κυβέρνηση «πρέπει να εγκαταλείψει την εμμονή της σε 4 κανάλια και να επιτρέψει να λειτουργήσει ελεύθερα η αγορά με όσα κανάλια επιτρέπει το ψηφιακό φάσμα». «Επίσης, να αφήσει στο χθες το διαγωνισμό που έχει ήδη ακυρωθεί» και «να καθιερωθεί ένα στάνταρ τίμημα για όλα τα κανάλια που λειτουργούν και θα αποκτήσουν άδεια».

Το Ποτάμι αναμένεται να επιμείνει στην πρότασή του να είναι πρόεδρος του ΕΣΡ ο Μ. Σταθόπουλος «και να συγκροτηθεί ένα ΕΣΡ χωρίς κομματικούς υπαλλήλους» ανέφεραν αρμόδιες πηγές, μετά τη συνεδρίαση της Κοινβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ωστόσο ότι «το Ποτάμι θα στηρίξει πιθανή άλλη πρόταση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, αν φανεί ότι αυτή θα έχει τη συναίνεση της Ν.Δ.».

Επισήμαναν ακόμη ότι το κόμμα «δεν αποδέχεται ως βάση συζήτησης για το ΕΣΡ, τα 4 κανάλια».

Υπενθυμίζεται ότι για να συγκροτηθεί ΕΣΡ χρειάζονται 19 θετικές ψήφοι από τα 24 μέλη του οργάνου.

naftemporiki.gr

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!