Σκουρλέτης: Καταστροφική η ιδιωτικοποίηση του 17% της ΔΕΗ

Δεν έχει τεθεί θέμα υπογραφής ενός νέου μνημονίου, διαβεβαιώνει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.

Ο εγκέφαλός σου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να σας τροφοδοτεί με πληροφορίες για το τι συμβαίνει ανά πάσα στιγμή…
Αφού προσγειώθηκαν με ασφάλεια πήγαν να γιορτάσουν το κατόρθωμά τους σε ένα μπαρ.
Τη σκηνή μαγνητοσκόπησε ένας περαστικός, ο οποίος έμεινε άναυδος από την κίνηση του άνδρα, ο οποίος έβγαλε το μπουφάν και…
Το περιστατικό έχει τραβηχτεί σε βίντεο από κάμερα 360 μοιρών, παρέχοντας ένα εντυπωσιακό θέαμα.
12 φωτογραφικοί λόγοι για να την αποθεώσεις στο Instagram.
Κυριακή μέρα για κρέας έλεγαν παλιά, κι εμείς δε θα διαφωνήσουμε καθόλου.
Είναι μία από τις ανερχόμενες... δυνάμεις στην Ελλάδα και διαθέτει τέτοια... προσόντα που μπορεί να μείνει για πάντα στην κορυφή.
Το δικό της… μύθο έχει δημιουργήσει η καυτή καλλονή με τις καυτές πόζες που ανεβάζει.

«Κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με ομολογία αποτυχίας του σημερινού προγράμματος», συνέχισε λέγοντας ο Πάνος Σκουρλέτης συμπληρώνοντας πως, τα δυο πρώτα μνημόνια απέτυχαν, «διότι οδήγησαν στην ανακύκλωση της λιτότητας», ενώ υπερασπίζεται το σημερινό πρόγραμμα, καθώς όπως εκτιμά «φαίνεται πως μπορεί να δημιουργήσει τους όρους της εξόδου από τη λιτότητα και την κρίση».

Για τη ΔΕΗ επιμένει στη θέση του ότι η ιδιωτικοποίηση του 17% θα είναι καταστροφική, χαρακτηρίζοντας ως «ξεπερασμένη και λάθος επιλογή που προσπάθησε να υλοποιήσει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου». Διευκρινίζει ότι η εναντίωσή του στη συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση δεν είναι προσωπική θέση του, αλλά θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο εκλογικό πρόγραμμά του Σεπτεμβρίου 2015. «Δεν πρέπει να παραδώσουμε ένα εργαλείο παραγωγικής ανασυγκρότησης σε ιδιώτες. Η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ είναι περισσότερο αναγκαία σε μια ανοικτή αγορά ηλεκτρικής ενέργειας», σημειώνει.

Ο αρμόδιος υπουργός τάσσεται υπέρ της καθιέρωσης της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τονίζοντας ότι αυτό «θα απελευθερώσει δυνάμεις, θα λειτουργήσει εξυγιαντικά και θα ενθαρρύνει μια νέα κουλτούρα ευρύτερων συναινέσεων σε τοπικό επίπεδο».

Για τα αποτελέσματα τω αμερικανικών εκλογών, σημειώνει ότι «η εκλογή Τραμπ στέλνει μήνυμα εκτός των ΗΠΑ και ενθαρρύνει πολιτικές εθνικής αναδίπλωσης» και προβλέπει πως «η ακροδεξιά στην Ευρώπη θα ενδυναμώνεται όσο οι κυρίαρχες ευρωπαϊκές στρατηγικές εμμένουν στις πολιτικές της λιτότητας, υποτιμούν το έλλειμμα δημοκρατίας στη λειτουργία της, συρρικνώνουν το κοινωνικό κράτος και καθιστούν τη σημερινή Ε.Ε. συνώνυμο της φτώχειας και της περιθωριοποίησης ενός μεγάλου τμήματος των ευρωπαϊκών κοινωνιών».


Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!