Οι βασικές αλλαγές στο σώμα μας μετά τη γέννα

Εσωτερικά, το πρώτο πράγμα που θα νιώσετε μετά τον τοκετό είναι η παλινδρόμηση της μήτρας, που χρειάζεται πέντε με έξι εβδομάδες για να επανέλθει στις φυσιολογικές της διαστάσεις. Αυτή η μεταβολή συνοδεύεται συνήθως και από έναν πόνο στο υπογάστριο, τον υστερόπονο όπως λέγεται, ο οποίος γίνεται πιο αισθητός κατά το θηλασμό ή μετά τη δράση των μητροσυσταλτικών φαρμάκων.

Σε όλη τη διάρκεια της παραμονής σας στο μαιευτήριο, θα ελέγχεται το ύψος του πυθμένα της μήτρας σας μέχρι να φτάσει στη φυσιολογική της κατάσταση. Ακόμη, για περίπου τρεις με τέσσερις εβδομάδες μετά τον τοκετό θα έχετε αρκετή απώλεια αίματος και υγρών, είτε έχετε γεννήσει φυσιολογικά είτε με καισαρική τομή. Τα υγρά που ρέουν από τη μήτρα μέσω του κόλπου μετά τον τοκετό, λέγονται λοχία και προκαλούνται λόγω της αποκόλλησης του πλακούντα από το τοίχωμα της μήτρας και της αποβολής του.

Περισσότερα στο govastileto.gr

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!