Στρατιωτική θητεία: Έρχεται υποχρεωτική στράτευση στα 18;

Κίνητρα για τους στρατεύσιμους σχεδιάζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Σε τραγωδία λίγο έλειψε να εξελιχθεί η… ιδέα (που δυστυχώς έκανε και πράξη) ενός Σαουδάραβα να βγάλει βόλτα την… τίγρη…
Μάλιστα ο άντρας της, την παρότρυνε να τα βγάλει όλα!
Χριστούγεννα 2016: Εκατοντάδες άνθρωποι παρακολούθησαν τη φωταγώγηση της λεωφόρου των Ηλυσίων Πεδίων.
Εφιαλτικές μνήμες από τον καταστροφικό σεισμό του 2011 ξύπνησε στην Ιαπωνία ο ισχυρός σεισμός 7,3 Ρίχτερ που συγκλόνισε χθες αργά…
Με ατομικό μπάνιο ο καθένας...
Μια πάπια γίνεται η καλύτερη φίλη ενός αγοριού και το ακολουθεί σε κάθε του βήμα.
Οι απότομες αλλαγές θερμοκρασίας λόγω της διαφοράς μεταξύ εξωτερικών και εσωτερικών χώρων που βιώνουμε το φθινόπωρο και το χειμώνα, είναι…
Θα τα λατρέψεις...

Το ενδεχόμενων αλλαγών στη στρατιωτική θητεία συζητήθηκε μεταξύ άλλων στη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το σενάριο να γίνει υποχρεωτική η στράτευση στα 18, αμέσως δηλαδή μετά το τέλος του Λυκείου.

Οι στρατεύσιμοι θα παίρνουν αναβολή από τις σπουδές τους και θα καλούνται να υπηρετήσουν την πατρίδα. Όσο για το χρόνο στράτευσης, δεν συζητήθηκε το ενδεχόμενο αλλαγών και είναι πολύ πιθανό να διατηρηθεί στους 9 μήνες.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχεδιάζει να δώσει μάλιστα κίνητρα σε όσους επιλέγουν τη στράτευση στα 18, όπως για παράδειγμα η πιστοποίηση γνώσης χειρισμούς ηλεκτρονικού υπολογιστή, αλλά και η αναγνώριση της προϋπηρεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι η υποχρεωτική στράτευση στα 18 ισχύει στην Κύπρο, με τους στρατιώτες να υπηρετούν στη Μεγαλόνησο 24 μήνες.

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή συζήτηση στο εσωτερικό της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν θεωρώ αυτή τη στιγμή ότι πρέπει να αλλάξει το καθεστώς υποχρεωτικής στράτευσης» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχετικά με τη σύγχυση που προέκυψε αναφορικά με τη θέση της κυβέρνησης ως το ενδεχόμενο υποχρεωτικής στράτευση στα 18.


Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!