Συνεχίζουν να έρχονται οι πρόσφυγες, άλλοι 217 στα νησιά -Σχεδόν 100 στη Χίο που «βράζει»

Οι αφίξεις των προσφύγων στα ελληνικά νησιά συνεχίζονται, με 217 νέες αφίξεις, σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή που έγινε το πρωί της Κυριακής.

Από αυτούς, οι 94 έφτασαν στη Χίο, ένα νησί που «βράζει» όπως έδειξαν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, εξαιτίας του εγκλωβισμού εκεί χιλιάδων προσφύγων. Αν και ο Γιάννης Μπαλάφας δήλωσε ότι ο καταυλισμός της Σούδας πρέπει να αδειάσει και να κλείσει, κάνοντας λόγο για δημιουργία νέας δομής στο νησί, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής πρόσθεσε:

«Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα αύριο να αδειάσει η Χίος. Πρέπει οι κάτοικοι να συνηθίσουν για να ένα διάστημα να συμβιώνουν με έναν αριθμό μεταναστών που θα μείνει στο νησί», σε σημερινές δηλώσεις του στο «Ε».

Πέρα από τους 94 πρόσφυγες που πήγαν στη Χίο, σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή, άλλοι 108 έφτασαν στη Λέσβο και 15 στη Σάμο, ενώ ο συνολικός αριθμός των εγκλωβισμένων στη χώρα μας είναι 62.348 άτομα, σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή.
Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!