22.000 σεισμικές δονήσεις στην κεντρική Ιταλία από τις 24 Αυγούστου

Περισσότερες από 22.000 σεισμικές δονήσεις έχουν σημειωθεί στην κεντρική Ιταλία από την 24η Αυγούστου μέχρι σήμερα, όπως ανακοίνωσε το ιταλικό ινστιτούτο γεωφυσικής και ηφαιστειολογίας. 

Μετά την 30ή Οκτωβρίου, δε, οι δονήσεις ξεπέρασαν τις 2.200.

Μόνο σήμερα, από τις 9 το πρωί, τοπική ώρα, οι δονήσεις με ισχύ μεγαλύτερη των 4 βαθμών ανήλθαν σε 20.

Εξάλλου, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δήλωσε σήμερα ότι «η καρδιά της Ευρώπης αυτή την στιγμή χτυπά στη Νόρτσια» και προσέθεσε ότι «η Ιταλία δεν είναι η Ωραία Κοιμωμένη της Ευρωπαϊκής Ένωσης». 

Σύμφωνα με τον Ρέντσι, «έστω και αν χρειαστεί να ξοδευτούν σημαντικά χρηματικά ποσά, αυτό πρέπει να γίνει, διότι στις πανέμορφες αυτές περιοχές, πρέπει να επιστρέψουν και πάλι οι κάτοικοι και η ζωή».

Αναφερόμενος στις δημόσιες δαπάνες, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης επανέλαβε ότι «δεν μπορεί να καταρρέουν σχολεία στην Ιταλία εξαιτίας των κανόνων (του ευρωπαϊκού συμφώνου) σταθερότητας».

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, η έκταση της επιφάνειας της γης που παραμορφώθηκε από τις σεισμικές δονήσεις, στην κεντρική Ιταλία, αγγίζει πλέον τα 1.100 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Πηγή: protothema.gr


Πηγή: www.gazzetta.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!