«Μάχη» στη Βουλή για τη διάταξη 2Α του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες

Ένας νέος «γύρος» αντιπαράθεσης για την προσπάθεια ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου αναμένεται να εκδηλωθεί σήμερα στη Βουλή.

Στην Ολομέλεια ολοκληρώθηκε η συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την κύρωση συμφωνίας Ελλάδος-Κύπρου, σχετικά με τη συνεργασία στους τομείς έρευνας και διάσωσης. Στο σχέδιο νόμου έχει κατατεθεί, συζητείται και ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία για την αναστολή του άρθρου 2Α του Ν. 4339/2015.

Με βάση και τα λεχθέντα του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά σήμερα στον ΣΚΑΪ, η κυβέρνηση αναμένεται να εμμείνει στην αναστολή και όχι στην κατάργηση του άρθρου 2Α του Ν. 4339/2015. Στις 11 το πρωί κατατέθηκε, εξάλλου, όπως είχε προαναγγελθεί και μια ακόμη τροπολογία, σύμφωνα με την οποία θα απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ για τον αριθμό των αδειών.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, ενισχύεται ο θεσμικός ρόλος του ΕΣΡ και προβλέπεται ότι ο καθορισμός των δημοπρατούμενων αδειών θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ, η οποία θα είναι δεσμευτική για το αποφασίζον όργανο.


Πηγή: www.imerisia.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!