Τι απαντά το Μαξίμου για το 4ο Μνημόνιο -Δεν το θέλουμε εμείς, αλλά η ΝΔ

Στην αντεπίθεση επιχειρεί να περάσει το Μαξίμου κατηγορώντας την ΝΔ ότι έχει ως στόχο και στρατηγική ένα τέταρτο μνημόνιο.

Μετά τις προειδοποιήσεις του Γιάννη Στουρνάρα ότι μαζί με τη ρύθμιση για το χρέος θα έρθει και 4 μνημόνιο, κύκλοι της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι αυτό επιδιώκει η αξιωματική αντιπολίτευση. «Γι’ αυτό και προσπαθεί, με κάθε τρόπο, να αποτύχει η προσπάθεια της κυβέρνησης τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, να μην κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Το σχέδιο της ΝΔ είναι άκρως επικίνδυνο όχι για την κυβέρνηση, αλλά κυρίως για τη ίδια τη χώρα» υποστηρίζουν οι ίδιοι κύκλοι. Κατηγορούν δε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «δεν ενδιαφέρεται για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση. Ενδιαφέρεται μονάχα για την παλινόρθωση του συστήματος της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας που υποστηρίζει. Επιδιώκει να δημιουργήσει συνθήκες αποσταθεροποίησης. Θέλει η χώρα να σέρνεται, ώστε να δικαιωθεί η ίδια η ΝΔ».

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου η ΝΔ επιδιώκει να «βρει ταυτόχρονα δικαιολογία για να εφαρμόσει ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας και περικοπών, το τέταρτο μνημόνιο, το οποίο ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης δεν χάνει την ευκαιρία να εξαγγέλλει».

Οπως υποστηρίζουν οι ίδιοι κύκλοι, το πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει:

  • Οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις,
  • Ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα,
  • Απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα,
  • Ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
  • Διαιώνιση της ανοχής απέναντι στο σύστημα διαπλοκής.

«Αυτό που η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας θέλει είναι να ανταλλάξει σκληρές μεταρρυθμίσεις διάλυσης της κοινωνίας με τη ρύθμιση του χρέους που μέχρι πριν λίγο καιρό, να θυμίσουμε, ότι θεωρούσε βιώσιμο. Αυτή είναι η στρατηγική της. Αποδεικνύεται, όμως, και από τις χθεσινές εξελίξεις ότι η ρύθμιση του χρέους είναι ένας εφικτός στόχος, χωρίς να δοθεί σε αντάλλαγμα η κοινωνική συντριβή που θέλει ο κύριος Μητσοτάκης» υποστηρίζει το Μαξίμου.

Οι κυβερνητικοί κύκλοι, παραπέμπουν μάλιστα σε αναφορά που είχε κάνει ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ ότι « “όχι μόνο θα υλοποιήσω πλήρως και εγκαίρως το συμφωνηθέν από τη χώρα πρόγραμμα”, αλλά “θα [το] συμπληρώσω [...] με επιπρόσθετες μεταρρυθμίσεις”!», για να σχολιάσουν πως «όλοι καταλαβαίνουμε τι ακριβώς σημαίνουν οι επιπρόσθετες μεταρρυθμίσεις του κυρίου Μητσοτάκη...».

Επιπλέον, οι πηγές της κυβέρνησης παραπέμπουν σε απάντηση που έδωσε ερωτηθείς σχετικά ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι αυτή την ατζέντα της ΝΔ «δεν πρόκειται να την επιτρέψουμε». Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για δηλώσεις του κ. Προβόπουλου περί τέταρτου μνημονίου που έρχεται μαζί με το χρέος, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε: «Το 4ο μνημόνιο είναι η στρατηγική και η ατζέντα της ΝΔ. Η ΝΔ θέλει να αποτύχει η προσπάθεια της κυβέρνησης για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Θέλει να αποτύχει η προσπάθεια για τη ρύθμιση του χρέους, ώστε να βρει τη δικαιολογία για να επιβάλει ένα σκληρότατο πρόγραμμα λιτότητας, ως αντάλλαγμα για τη ρύθμιση του χρέους. Αυτή την ατζέντα και αυτόν τον πολιτικό στόχο και αυτή την πολιτική στρατηγικής της ΝΔ και της ηγεσίας της, δεν πρόκειται να την επιτρέψουμε».


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!