Εκπαιδευτική παρέμβαση στα Λύκεια του Δήμου Ωραιοκάστρου μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Φύλων Ωραιοκάστρου

         


                     ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

                                               ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

                                                                             Ωραιόκαστρο  8/11/2016 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαιδευτική παρέμβαση που υλοποιήθηκε στα Λύκεια του Δήμου Ωραιοκάστρου μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Φύλων Ωραιοκάστρου  με στόχο την ενημέρωση των μαθητών, τη συζήτηση μαζί τους για τα στερεότυπα των φύλων στην εκπαίδευση, την κοινωνία,  την επιλογή επαγγέλματος και την επαγγελματική σταδιοδρομία με την κ  Δρ.Στέλλα Καραπά, Ψυχολόγο-Παιδοψυχολόγο και την κ Έλενα Τσίτσελα, Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Σταδιοδρομίας.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος συντάχθηκε και κοινοποιήθηκε  αρχείο με την πλήρη περιγραφή του προγράμματος αλλά και αποτίμηση της εφαρμογής και αποτελεσματικότητάς του στην οποία παρουσιάζεται το σκεπτικό σχεδιασμού, το περιεχόμενο αλλά και η εμπειρία της παρέμβασης «Πέρα από το ροζ και το μπλε».
Θέλουμε να ευχαριστούμε θερμά την Διεύθυνση  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης για την εμπιστοσύνη που έδειξε στις προθέσεις της Επιτροπής και ενέκρινε την είσοδό μας στα σχολεία, τις καταξιωμένες κυρίες Καραπά Στέλλα και  Τσίτσελα Έλενα για την υλοποίηση αυτής της καινοτόμου εκπαιδευτικής παρέμβασης αλλά και τη συνολική εθελοντική τους προσφορά,  καθώς και  τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των Λυκείων μας που δέχτηκαν και αγκάλιασαν την δράση μας. Ακόμη ευχαριστούμε τις μαθήτριες και τους μαθητές για το ενδιαφέρον που έδειξαν και τη συμμετοχή τους, όπως επίσης και για τις υπέροχες ζωγραφιές που μας χάρισαν, στις οποίες απεικόνισαν την δική τους ματιά για την Ισότητα των Φύλων.
Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος

Γεράκη  Βικτώρια

Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!