Δεκατιανό σε 440 αδύναμους οικονομικά μαθητές από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Παύλου Μελά



Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Παύλου Μελά οργάνωσε  με  διακριτικότητα και εχεμύθεια για άλλη μια φορά, τη δράση “Δεκατιανό στους μαθητές”, το τριήμερο Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη 15, 16 και 17 Νοεμβρίου 2016 και αφορούσε 440 μαθητές αδύναμων οικονομικά οικογενειών.
Στόχος ήταν να δοθούν σε αυτούς τους μαθητές προϊόντα δεκατιανού (γάλα, τσουρέκια, κερασόπιτες, μαρμελάδες, πραλίνες, κρουασάν, δημητριακά, μπισκότα, βούτυρο, παριζάκια).
Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών Θεμάτων Παντελής Νιγδέλης, συνεχάρη την Υπηρεσία και τόνισε:
΄΄Η ιδέα της υλοποίησης της δράσης ξεκίνησε έπειτα από επισημάνσεις των διευθυντών και των δασκάλων προς τους κοινωνικούς λειτουργούς της Κοινωνικής Υπηρεσίας, για μαθητές που δεν σιτίζονται καθημερινά και πολλές φορές αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα την ώρα της διδασκαλίας. Ο προγραμματισμός και η υλοποίηση της δράσης του δεκατιανού για τους μαθητές, υπακούει στη λογική της κοινωνικής παρέμβασης με την έννοια των οργανωμένων ενεργειών και όχι μιας πράξης αλληλεγγύης΄΄.
Οι γονείς των μαθητών ενημερώθηκαν και προμηθεύτηκαν τα προϊόντα από το χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου με σκοπό τη διατήρηση της ανωνυμίας των παιδιών.
Η δράση αυτή οργανώνεται κάθε χρόνο από τους κοινωνικούς λειτουργούς της κοινωνικής υπηρεσίας, σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα και τους Διευθυντές των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το κόστος της αγοράς των προϊόντων καλύπτεται από  τον προϋπολογισμό του Δήμου Παύλου Μελά ενώ όλα τα είδη υπάγονται στον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών καθώς και στις ισχύουσες Αγορανομικές και Υγειονομικές Διατάξεις.
Η συγκεκριμένη δράση, στηρίζει μια ιδιαίτερη ηλικιακή ομάδα, τα παιδιά, που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις.
Αποτελεί μια ακόμη πρωτοβουλία στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής, σε συνεργασία με τους Διευθυντές των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων της Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας Δήμου Παύλου Μελά.
IMG 20161115 114349
IMG 20161115 114508

Πηγή: www.pavlosmelas.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!