Δωρεάν Προγράμματα του Δήμου Παύλου Μελά για μαθητές δημοτικού


Το Τμήμα Υγείας, Κοινωνικών και Προνοιακών θεμάτων του Δήμου Παύλου Μελά υλοποιεί για μαθητές δημοτικού  κατά  το σχολικό έτος 2016-2017 τα ακόλουθα προγράμματα  :
Α. Πρόγραμμα μαθησιακής στήριξης για μαθητές δημοτικού που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες που αφορούν τη γραφή, την ανάγνωση, τα μαθηματικά καθώς και δυσκολίες συγκέντρωσης προσοχής, υπερκινητικότητας και παρορμητικότητας.
Β. Διερεύνηση-εκτίμηση μαθησιακών δυσκολιών. Η διερεύνηση  γίνεται με τη βοήθεια εκπαιδευτικών τεστ (διερεύνηση ικανοτήτων ορθογραφίας, ανάγνωσης, κατανόησης κειμένου κ.α.) και όπου κρίνεται απαραίτητο η  παραπομπή σε εξειδικευμένες δομές διάγνωσης και αξιολόγησης μαθησιακών δυσκολιών με στόχο την έγκαιρη διάγνωση και τη μείωση της σχολικής αποτυχίας αλλά και των συνακόλουθων προβλημάτων άρνησης της φοίτησης και της χαμηλής αυτοεκτίμησης.
Γ. Πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα μαθήματα του σχολείου (γλώσσα, μαθηματικά).
 Δ. Συμβουλευτική στήριξη εκπαιδευτικών αλλά και γονέων παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες για θέματα που αφορούν τις μαθησιακές δυσκολίες, διάσπαση προσοχής καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης αυτών στο σχολείο και στο σπίτι.
Ε. Πρόγραμμα Λογοθεραπευτικής Παρέμβασης για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Σκοπός του προγράμματος είναι η πρόληψη, η διάγνωση, και η αποκατάσταση των διαταραχών του λόγου, ομιλίας, φωνής και επικοινωνίας μέσω ενός εξατομικευμένου προγράμματος παρέμβασης και δομημένων δραστηριοτήτων.
ΣΤ. Πρόγραμμα εκμάθησης αγγλικής γλώσσας για μαθητές των οποίων οι γονείς αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα σχετικά έξοδα φοίτησης τους σε ιδιωτικά φροντιστήρια.
Τα προγράμματα πραγματοποιούνται δωρεάν, τις απογευματινές και μεσημεριανές ώρες στο χώρο της Κοινωνικής Υπηρεσίας, Λήμνου 2, Σταυρούπολη.
 Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.
Πληροφορίες:
Παπαποστόλου Αθηνά, τηλ. 2310 020196

Πηγή: www.pavlosmelas.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!