Σοβαρές καταγγελίες από τη ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ φοροδιαφεύγει για τα γραφεία του στην Κουμουνδούρου!

Της Άντζελας Πεΐτση

Σε σοβαρές καταγγελίες ότι το κτίριο που στεγάζονται τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου είναι αδήλωτο στην εφορία, ώστε να μην καταβάλλονται οι σχετικοί φόροι, προχώρησε ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο βουλευτής υποστήριξε ότι μόλις στις 14 Νοεμβρίου του 2016 τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν στην αρμόδια ΔΟΥ 16 διαδοχικές δηλώσεις, μία για κάθε έτος από το 2001 κι μετά. Κατά συνέπεια, σύμφωνα πάντα με τον βουλευτή της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταβάλλει για το ακίνητο ούτε φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, ούτε Ενιαίο Τέλος Ακινήτων νομικών προσώπων, ούτε τον μετέπειτα ΕΝΦΙΑ. 

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον βουλευτή ο οποίος μας δήλωσε πως με το συγκεκριμένο ακίνητο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει δάνεια, και πως τα όσα ισχυρίζεται ότι μόλις τώρα ήρθε στην κατοχή του είναι προφανώς αστειότητες. 

Μάλιστα μας τόνισε πως οι βουλευτές της ΝΔ έχουν εκφράσει σοβαρές αμφιβολίες και κατά πόσο ο ΣΥΝ και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά έχουν αποπληρώσει το δάνειο για την εξαγορά του συγκεκριμένου κτηρίου, παρ' όλο που το δάνειο αυτό ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και της ΠΡΟΟΔΟΥ είχε καταφέρει να το κουρέψει κατά 60%, καθώς στα έγγραφα που έχουν προσκομισθεί δεν υπάρχει πράξη εξόφλησης του δανείου.



Να υπενθυμίσουμε ότι όπως έχει προκύψει από την κατάθεση στην Επιτροπή του οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ το δάνειο είχε συναφθεί από την Λαϊκή Τράπεζα από την ΕΑΡ για να αποκτήσει το κτήριο, δεν είχε αποπληρωθεί και το δάνειο είχε καταγγελθεί και είχαν κινηθεί διαδικασίες κατάσχεσης. Μετά όμως την ενσωμάτωση της ΕΑΡ στον ενιαίο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, το νέο κόμμα ανέλαβε με ρύθμιση που πέτυχε να αποπληρώσει το δάνειο, αφού όμως έγινε κούρεμα 60% του χρέους.

Ακούστε αναλυτικά τι δήλωσε ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς  στο zougla.gr:


Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ανύπαρκτο» χαρακτηρίζουν πηγές του κυβερνώντος κόμματος το θέμα με το κτίριο καθώς όπως αναφέρουν: «Είχε γίνει σαφές και στην προηγούμενη εξεταστική που εκλήθη ο ΣΥΡΙΖΑ πως:«Το κτήριο περιήλθε νόμιμα στην κυριότητα του ΣΥΡΙΖΑ το 2016.

Τότε ως όφειλαν έκαναν δήλωση Φόρου Ακίνητης Περιουσίας από το 2002 έως 2014 και για ΕΝΦΙΑ από το 2014 ως το 2016.

Εξηγούν πως ήταν ένα κτήριο που μετά τις πολλές διασπάσεις και αλλαγές του κόμματος (ανήκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού, ΕΑΡ, Συνασπισμός και ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος) ξεκαθάρισε το καθεστώς το 2016».

Τι δηλώνουν βουλευτές της ΝΔ

Στο zougla.gr μίλησαν βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στηλιτεύοντας σφοδρά την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης και υπογραμμίζοντας πως «αποδεικνύεται ο εμπαιγμός της, απέναντι στους Έλληνες πολίτες. Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς γίνεται το πιο σύντομο ανέκδοτο της χωράς».

Βασίλης Οικονόμου: «Θα πρέπει να παρέμβει η δικαιοσύνη»

Ο Βουλευτής ΝΔ Επικρατείας – Τομεάρχης Υγείας, Βασίλης Οικονόμου, τόνισε: «Είναι ένα μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα, το οποίο έρχεται με περίτρανο τρόπο να φανερώσει ό,τι αυτό το περιβόητο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, ήταν άλλος ένας μύθος της μεταπολίτευσης. Εδώ, όπως βλέπετε γίνονται «καλές δουλειές», «καλές ιστορίες» στήνονται και κατά τ’ άλλα «κουνάνε το δάκτυλο» σε όλους τους υπολοίπους. Νομίζω πως θα πρέπει να επέμβει η δικαιοσύνη – τώρα θα μου πείτε την ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ- θα πρέπει να παρέμβει μία «αδέκαστη» αρχή, αλλά παρόλα αυτά, περιμένω να δω πως θα λειτουργήσουν τα ελεγκτικά όργανα. Κι αυτό, για να καταλάβουμε όλοι αν ισχύει και το «αντικειμενικό» της διαδικασίας»


Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Μετά τους «ξεχασιάρηδες» Υπουργούς … τώρα και «ξεχασιάρικο» κόμμα»

Ο Βουλευτής ΝΔ Καβάλας - Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπογράμμισε: «Μερικές φορές στις εργασίες των εξεταστικών επιτροπών, προκύπτουν πάρα πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα. Σήμερα μας προέκυψε μία πολύ σοβαρή καταγγελία, την οποία έκανε ο Βουλευτής που συμμετέχει στην Επιτροπή, Γιώργος Γεωργαντάς. Την ώρα που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαλύει στους φόρους την ελληνική οικονομία, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ φοροδιαφεύγει συστηματικά, παραλείποντας να δηλώσει στην εφορία, από το 2001 μέχρι και το 2015, την ιδιοκτησία του, επί του ακινήτου που στεγάζονται τα γραφεία του. Μέχρι τώρα ξέραμε για «ξεχασιάρηδες» Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. «Ξεχασιάρικο» κόμμα, ως προς τις φορολογικές του υποχρεώσεις, ειλικρινά δεν το περιμέναμε. Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς πάει να γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο στο δημόσιο βίο της χώρας».

Χρίστος Δήμας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε τον ΕΝΦΙΑ μόνον για τον εαυτό του»

Ο Βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας, δήλωσε: «Αποδεικνύεται τελικά πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε τον ΕΝΦΙΑ , αλλά τον κατήργησε μόνον για τον εαυτό του, για τα κομματικά του γραφεία. Ενώ έχουνε ήδη ψηφίσει φορολογία 7,5 δις € κι έχουνε ψηφίσει άλλα 2,5 δις € από 1/1/2017, οι ίδιοι αποδεικνύεται πως δεν έχουν δηλώσει τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην αρμόδια ΔΥΟ. Φαίνεται η διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ ότι στην πραγματικότητα κοροϊδεύει τους Έλληνες πολίτες όλα αυτά τα χρόνια».



Γιώργος Κασαπίδης: «Δεν νοείται άγνοια νόμου για 15 χρόνια»

Ο Βουλευτής ΝΔ Κοζάνης, Γιώργος Κασαπίδης, επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Θα πρέπει ο πολιτικός κόσμος να δίνει το καλό παράδειγμα στους πολίτες και να λειτουργεί υποδειγματικά και ο κάθε πολιτικός φορέας και το κάθε πολιτικό πρόσωπο ως προς τη συμμόρφωση με την κείμενη νομοθεσία. Στην προκειμένη περίπτωση δε νομίζω να δικαιολογείται «άγνοια νόμου» από έναν πολιτικό φορέα να μη γνωρίζει τι πρέπει να κάνει με το ακίνητό του, στην προκειμένη εδώ και δεκαέξι χρόνια. Άλλωστε, κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και με τον Υπουργό τον υπεύθυνο της Οικονομίας, τον κ. Σταθάκη, ο οποίος είχε ξεχάσει να δηλώσει 35 ακίνητα, περίπου 1.800.000€. Αυτά δεν τιμούν τον πολιτικό κόσμο ούτε και τα πολιτικά κόμματα. Θα πρέπει «εμείς» να δείξουμε το παράδειγμα».


Μακάριος Λαζαρίδης: «Μετά τις σημερινές αποκαλύψεις, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι κατήγορος κανενός»



Ολομέτωπη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, με το Μακάριο Λαζαρίδη,  να δηλώνει: «Σήμερα κατέχει ένα κτήριο χωρίς να έχει καταβάλλει φόρο μεταβίβασης, χωρίς να πληρώνει για πολλά χρόνια την εφορία, ένα κτήριο το οποίο έχει αγοραστεί από άλλο κόμμα κι έχει κουρευτεί το 60% του δανείου με το οποίο αγοράστηκε. Σήμερα, αποδείχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο «δε πλήρωνε» αλλά "δε δήλωνε" κιόλας».

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!